ESTRADA TV, televiziunea fostului deputat Valentin Iliescu, a primit licenţă de la CNA

CNA a acordat joi o licenţă audiovizuală televiziunii generaliste eSTRADA TV, aparţinând fostului deputat Valentin Iliescu, ce va emite în viitoarea zonă metropolitană Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Giurgiu, Călăraşi şi Ialomiţa.

10140 afișări
Imaginea articolului ESTRADA TV, televiziunea fostului deputat Valentin Iliescu, a primit licenţă de la CNA

Valentin Iliescu (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea societăţii S.C. Estrada TV SRL Bucureşti de acordare a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii televiziunii generaliste eSTRADA TV.

Potrivit dosarului depus la CNA, asociaţii societăţii S.C. Estrada TV SRL Bucureşti sunt: Valentin Iliescu (50%) şi Mădălina Iliescu (50 %). De asemenea, Mădălina Iliescu deţine 59,99% din acţiunile Etalov TV Râmnicu Vâlcea.

Programul televiziunii este unul generalist, cu 20 de ore de luni până vineri şi cu 18 ore sâmbăta şi duminica, iar până la 24 de ore zilnic postul de televiziune va difuza video-text, cu anunţuri de angajări, concursuri de angajare şi de vânzări - cumpărări.

Structura serviciului de programe este 80% producţie proprie, 20% producţii ale altor producători. Astfel, programele de informare sunt în proporţie de 40%, cele educative, culturale şi religioase - 12%, filme de ficţiune, animaţie şi documentare - 5%, programe de divertisment şi alte tipuri de programe - 35%, publicitate şi teleshoping - 8%.

Conform dosarului depus la CNA, valoarea investiţiei este de 50.000 de euro, în anul 2013, pentru achiziţionarea unor pachete de echipamente HD, şi 50.000 de euro pentru realizarea unui studio HD.

Televiziunea are 40 de angajaţi pentru prima etapă, urmând ca echipa să se completeze până la 50 de angajaţi. eSTRADA TV a funcţionat şi în regim online, iar sediul televiziunii se află într-un spaţiu închiriat în Centrul vechi al Capitalei, fosta clădire a Sălii Rapsodia.

"Un alt rol important al televiziunii este cel educativ. Suntem şi avem deja parteneriate stabilite cu tot ce înseamnă mediul şcolar, cu unităţile administraţiei locale, pentru că eu cred că o televiziune trebuie să îşi propună acest rol. Există o emisiune de zi cu zi, de luni până vineri, şi se numeşte «After School». Este una dintre puţinele televiziuni care poate să realizeze o emisiune dedicată copiilor. (...) Sunt convins că foarte mulţi oameni din vecinătatea Bucureştiului nu cunosc foarte multe din locurile care pot fi vizitate", a spus Valentin Iliescu, prezent la şedinţa de joi a CNA.

De asemenea, potrivit declaraţiilor lui Iliescu, postul de televiziune va cuprinde o emisiune matinală, un jurnal principal de ştiri, la ora 20.00, un talk -show difuzat de la ora 22.00 şi o emisiune prezentată de Luminiţa Anghel.

La şedinţa CNA de joi participă preşedintele CNA, Laura Georgescu, vicepreşedintele Viorel-Vasile Buda şi membrii Radu Călin Cristea, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea şi Lorand Turos.

Solicitarea de acordare a licenţei postului eSTRADA TV a fost aprobată cu opt voturi "pentru" şi unul "împotrivă" (Laura Georgescu).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici