Filmul "Atât de strălucitoare e vederea", de Michael şi Joel Florescu, la Festivalul de la Moscova

"Atât de strălucitoare e vederea/ So Bright Is the View", debutul în lungmetraj al fraţilor Michael şi Joel Florescu, va avea premiera mondială în selecţia oficială a celei de-a 36-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Moscova, care se va desfăşura între 19 şi 26 iunie.

336 afișări
Imaginea articolului Filmul "Atât de strălucitoare e vederea", de Michael şi Joel Florescu, la Festivalul de la Moscova

Filmul "Atât de strălucitoare e vederea", de Michael şi Joel Florescu, la Festivalul de la Moscova (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, filmul spune povestea ambiţioasei Estera, aflată în faţa deciziei de a-şi lăsa slujba - într-un departament de relaţii cu clienţii - şi de a accepta o alta în Atlanta, oferită de Mike, un coleg cu dare de mână al tatălui ei, aflat acum la închisoare. Mama Esterei, proaspăt divorţată, plecată recent din România în căutarea unui "tărâm al făgăduinţei", unde să se poată reconecta cu trecutul, insistă ca şi fiica ei să facă la fel şi să renunţe la speranţa că i-ar putea fi bine în locul în care s-a născut. Contextul este cel imediat crizei economice, cu averi risipite şi familii falimentate după ce au căzut victimă unui mediu de afaceri destabilizat şi raporturilor de putere în continuă schimbare.

Rolul Esterei este interpretat de Bianca Valea, aflată la primul rol într-un lungmetraj, prestaţia ei fiind susţinută de Ovidiu Niculescu, în rolul lui Mike.

Fraţii Michael şi Joel Florescu - cei care semnează atât scenariul, cât şi regia - spun că au abordat subiectul filmului mai mult în calitate de povestitori, nu atât ca oameni de film în accepţiunea convenţională a termenului. Absolvenţi ai New York University, Michael şi Joel Florescu nu au urmat cursurile facultăţii de film, ci pe cele ale facultăţii de finanţe, de aici venind şi stilul minimalist şi tehnic de a spune o poveste.

Un film 100% independent, "Atât de strălucitoare e vederea/ So Bright Is The View" este rezultatul unui efort colectiv şi exponentul a ceea ce cei doi scenarişti şi regizori numesc "cinema democratic", cu potenţial de a deschide drumuri noi şi interesante pentru filmul independent din estul Europei.

Gemenii Michael şi Joel Florescu, de origine franco-română, şi-au început proiectele cinematografice în Bucureşti, ca parte a Romanian Independent Film Collective, un grup de profesionişti şi amatori din zona filmului, care s-a format şi funcţionează pe principii democratice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici