FOTOGRAFIA care a câştigat concursul ce atribuie cel mai mare premiu financiar din lume - FOTO

Un fotograf amator chinez a câştigat concursul de fotografie care atribuie cel mai mare premiu financiar din lume în acest domeniu, organizat la Dubai, cu imaginea unor copii aflaţi într-o sală de clasă improvizată în provincia Jiangxi, marcată de sărăcie.

2727 afișări
Imaginea articolului FOTOGRAFIA care a câştigat concursul ce atribuie cel mai mare premiu financiar din lume - FOTO

Fotograful chinez Fu Yang Zhou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fu Yang Zhou, un antreprenor din domeniul construcţiilor, în vârstă de 54 de ani, a câştigat marele premiu - Hamdan International Photography Award (HIPA) - de la acest concurs de fotografie, un trofeu însoţit de un cec în valoare de 120.000 de dolari.

"Am făcut această fotografie în casa primarului dintr-un sat extrem de sărac din provincia Jiangxi, unde avea loc un curs pentru copiii din localitate", a declarat laureatul concursului, marţi seară.

"Întrucât tema concursului era «crearea viitorului», am vrut să arăt că aceşti oameni fac eforturi enorme pentru a se instrui şi pentru a-şi dezvolta regiunea", a adăugat el.

Provincia Jiangxi, aflată în sud-estul Chinei, este una dintre cele mai sărace din ţară. Fotografia prezintă, cu un joc de clar-obscur, mai mulţi copii aflaţi la un curs într-o sală de clasă de o sărăcie extremă, în care învăţătorul îşi predă lecţia scriind cu creta pe un perete gol.

Fericitul câştigător a declarat că, de acum înainte, se va consacra fotografiei, marea lui pasiune încă de la vârsta de şase ani, şi că va călători prin lumea întreagă.

Organizatorii concursului HIPA, înfiinţat de tânărul prinţ moştenitor din Dubai, şeicul Hamdan ben Mohammed ben Rached Al Maktoum, el însuşi pasionat de fotografie, decernează în fiecare an mai multe premii, în valoare totală de 389.000 de dolari.

Tema concursului pentru anul 2015 va fi "Culorile vieţii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici