Franţa vrea să interzică Amazon să acorde discounturi şi livrare gratuită pentru cărţi

Guvernul francez intenţionează să introducă o lege care să interzică retailerului online american Amazon să acorde clienţilor din Franţa atât discounturi, cât şi livrare gratuită pentru cărţi, scopul măsurii fiind de a proteja restul comercianţilor de concurenţa neloială.

239 afișări
Imaginea articolului Franţa vrea să interzică Amazon să acorde discounturi şi livrare gratuită pentru cărţi

Franţa vrea să interzică Amazon să acorde discounturi şi livrare gratuită pentru cărţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Executivul vrea să identifice momentul potrivit pentru a interzice practica Amazon, despre care vânzătorii francezi de cărţi afirmă că le ameninţă modelul de afaceri, a afirmat ministrul francez al Culturii, Aurelie Filippetti, potrivit New York Times.

"Sunt pentru blocarea posibilităţii de a oferi atât livrare gratuită, cât şi un discount de 5%. Avem nevoie de o lege, astfel că vom identifica un moment potrivit pentru a o introduce", a declarat Filippetti pentru postul francez de televiziune BFM.

Reprezentanţii Amazon Franţa au refuzat s comenteze.

Declaraţia ministrului Culturii evidenţiază tensiunile dintre guvernul francez şi companiile americane active online, precum Amazon şiu Google, criticate că plătesc prea puţin creatorilor de conţinut.

Franţa, la fel ca alte state europene, interzice retailerilor să acorde reduceri de preţ mai mari de 5% faţă de nivelul stabilit de editură. Prin această politică se urmăreşte protejarea vânzătorilor de carte, care altfel ar fi striviţi de marile lanţuri de magazine, capabile să acorde discount-uri mai mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici