Google sărbătoreşte 160 de ani de la prima expoziţie mondială printr-un nou logo inedit

Google sărbătoreşte 160 de ani de la prima expoziţie mondială, organizată la Londra în perioada 1 mai - 15 octombrie 1851, printr-un nou logo inedit ce prezintă un desen cu locul de desfăşurare şi unele exponate, ce poate fi observat în detaliu cu ajutorul cursorului care serveşte drept lupă.

197 afișări
Imaginea articolului Google sărbătoreşte 160 de ani de la prima expoziţie mondială printr-un nou logo inedit

Google sărbătoreşte 160 de ani de la prima expoziţie mondială printr-un nou logo inedit

Prima expoziţie universală, denumită atunci Marea Expoziţie a Lucrărilor de Industrie a tuturor naţiunilor ("The Great Exhibition of the Works of Industry of all Nations") s-a desfăşurat în Hyde Park, Londra, într-o structură arhitectonică temporară, denumită Crystal Palace. Organizatorii au fost Henry Cole şi Prinţul Albert, soţul monarhului britanic în funcţie, regina Victoria, aceasta deschizând evenimentul.

Expoziţia s-a bucurat de participarea a numeroase figuri notabile ale timpului, printre care Charles Darwin, membri ai casei regale de Orléans sau scriitorii Charlotte Brontë, Lewis Carroll şi George Eliot.

Acesta a fost prima dintr-o serie de expoziţii internaţionale dedicate culturii şi industriei, care aveau să devină manifestări foarte populare în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Intervalurile la care au fost organizate aceste expoziţii au diferit de-a lungul timpului, de la un an la şase ani.

Precedenta expoziţie universală a avut loc la Shanghai anul trecut, iar următoarea va fi organizată la Yesou (Coreea de Sud), în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici