Grupul Song va susţine un concert cu public, după o pauză de 20 de ani, cu ocazia aniversării Universităţii din Bucureşti

Grupul Song va susţine primul concert public după o pauză de 20 de ani, luni, de la 19.30, în sala Aula Magna a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, cu ocazia evenimentelor dedicate sărbătoririi a 150 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

476 afișări
Imaginea articolului Grupul Song va susţine un concert cu public, după o pauză de 20 de ani, cu ocazia aniversării Universităţii din Bucureşti

Universitatea Bucureşti (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

De la înfiinţarea sa, în cadrul Facultăţii de Limbi Germanice, şi până în 1993, când Ioan Luchian Mihalea, dirijorul al grupului Song, a încetat din viaţă, grupul Song a avut mereu sălile pline în ţară şi în străinătate la concertele sale, datorită vervei cu care interpreta un repertoriu românesc şi internaţional de succes.

An de an, pe 15 decembrie, grupul organiza un concert special, după terminarea căruia revenea în Casa de Cultura a studenţilor şi sărbătorea ziua de naştere a dirijorului. Tradiţia s-a păstrat chiar şi după dispariţia lui Ioan Luchian Mihalea, numeroşi membri ai grupului, din diferite generaţii, venind atât din ţară, cât şi adesea din străinătate, ca să se întâlnească pe 15 decembrie şi să mai cânte o dată cu pasiune ceea ce îşi mai aminteau din vechiul repertoriu.

Anul 2014 s-a dovedit însă a fi diferit, grupul reunindu-se la iniţiativa unora dintre membrii săi şi organzând un flashmob la sfârşitul căruia multora le-a devenit clar faptul că legenda grupului Song poate şi trebuie să meargă mai departe.

O emisiune transmisă de TVR pe 1 martie a catalizat grupul, iar intâlnirea fericită cu Daniel Jinga a făcut ca grupul Song să dobândească în sfârşit un nou dirijor, pe măsura potenţialului său.

"Mi-am dorit de multă vreme să lucrez cu Song-ul, căci are o tonalitate aparte şi o veselie pur şi simplu contagioasă", a declarat Daniel Jinga. "Am convingerea că împreună vom reuşi o serie de proiecte care să entuziasmeze iubitorii de muzică de calitate", a completat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici