Herta Müller vine la Bucureşti

Herta Müller, laureata premiului Nobel pentru literatură din 2009, va veni la Bucureşti în septembrie, când Humanitas va lansa o serie de autor dedicată scriitoarei, în cadrul unei ample campanii ce marchează 20 de ani de fondarea editurii.

82 afișări
Imaginea articolului Herta Müller vine la Bucureşti

Herta Müller vine la Bucureşti (Imagine: Zoltan Lorencz/Mediafax Foto)

Noua serie de autor Herta Müller va fi lansată la Ateneul Român, cu trei volume semnate de autoare: "Leagănul respiraţiei", "Călătorie într-un picior" şi "Omul e un mare fazan pe lume" (titlu de lucru).

Herta Müller s-a născut pe 17 august 1953, la Niţchidorf, lângă Timişoara. De la data stabilirii ei în Germania, Müller a fost distinsă cu numeroase şi importante premii germane şi internaţionale. Printre acestea se numără premiile Ricarda Huch (1987), Kleist (1994) şi Joseph Breitbach (2003), premiul european Aristeion (1995) şi IMPAC Dublin Literary Award (1998). Din 1999, ea a fost nominalizată de trei ori, din partea Germaniei, pe lista de propuneri pentru premiul Nobel pentru literatură.

În cadrul aceleiaşi campanii aniversare Humanitas vor fi lansate volume ale autorilor celebri ai editurii, precum Neagu Djuvara şi Mircea Cărtărescu.

Editura înfiinţată în 1990 de Gabriel Liiceanu a devenit, în 20 de ani, Grupul Humanitas, un holding cultural format din editurile Humanitas, Humanitas Fiction, Humanitas Multimedia (lider pe piaţa românească în producţia de audiobook-uri), precum şi Librăriile Humanitas, un lanţ de difuzare a cărţii format din şaisprezece librării.

Humanitas organizează pe tot parcursul anului 2010 evenimente dedicate împlinirii celor 20 de ani de la înfiinţare.

La sfârşitul lunii martie, seria evenimentelor aniversare va fi deschisă de o conferinţă de presă. Cu acest prilej, va fi lansată noua carte a lui Neagu Djuvara, "Ce au fost «boierii mari» în Ţara Românească. Saga Grădiştenilor".

În luna aprilie, Humanitas oferă în seria "20 de ani în 20 de cărţi" o selecţie de 20 de autori şi de titluri reprezentative care au marcat cultura românească de după 1990. Volumele cuprinse în această selecţie marchează recuperarea unei istorii interzise timp de 50 de ani, punctează repere în reflecţia asupra societăţii şi spiritualităţii contemporane sau reprezintă opere care vor rămâne pe raftul principal al literaturii române.

De asemenea, Humanitas Multimedia va lansa primele volume audio din seria de audiobook-uri aniversare cu unele dintre cele mai frumoase texte apărute în ultimele două decenii la Humanitas, în lectura unor mari actori şi personalităţi ale culturii române.

În perioada 10-20 mai, la Biblioteca Centrală Universitară, în Sala Galateea, va fi organizată o expoziţie ce prezintă istoria Grupului Humanitas în imagini, cărţi şi evenimente.

Tot în luna mai, Librăria Cărtureşti Verona va fi gazda unei expoziţii având ca temă "Cele mai căutate cărţi Humanitas" ale ultimilor ani.

În perioada 24 - 30 mai, Humanitas sărbătoreşte 20 de ani şi la Iaşi, în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", unde va fi organizată o expoziţie ce va cuprinde o selecţie din oferta Librăriilor Humanitas.

În iunie, ediţia de anul acesta a Bookfest va fi un adevărat spectacol al cărţii pentru Humanitas. Cei mai cunoscuţi autori români ai editurii vor fi prezenţi cu cărţi lansate în premieră.

Evenimentele estivale ale campaniei se prelungesc cu Târgul Carte la nisip de la Mangalia - o săptămână de lansări, întâlniri cu autorii Humanitas şi evenimente speciale.

Sfârşitul toamnei va aduce iubitorilor de nou o surpriză - cele mai frumoase 20 de e-book-uri de la Humanitas.

Evenimentele dedicate împlinirii a 20 de ani Humanitas se vor încheia la Gaudeamus, în noiembrie, cu noile apariţii ale editurii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici