Herta Muller şi Simona Amânar, într-un registru al absolvenţilor de renume ai UVT

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) va înfiinţa un registru care va cuprinde cei mai prestigioşi absolvenţi ai săi, printre cei care se vor regăsi în acesta fiind scriitoarea Herta Muller, laureată a premiului Nobel, şi campioana olimpică la gimnastică Simona Amânar.

63 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Universitatea de Vest din Timişoara, instituţia de învăţământ va înfiinţa un registru care va cuprinde cei mai prestigioşi absolvenţi ai săi, de la înfiinţare şi până în prezent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, acest registru, care va funcţiona şi în format digital, va cuprinde maximum cinci procente din totalul absolvenţilor, iar criteriile după care vor fi selectaţi absolvenţii ţin de realizările lor profesionale, care trebuie să se bucure de aprecieri naţionale şi internaţionale şi nu de media de absolvire.

"Vor fi astfel acceptaţi, de exemplu, absolvenţii care au dobândit premiul Nobel, profesorii sau conferenţiarii universitari din orice universitate a lumii, cei care au dobândit premii ale Academiei Române, au obţinut titluri de stat (ordine şi medalii) sau deţin funcţii de demnitari. Ca şi exemplu, din registru vor face parte laureata premiului Nobel, Herta Muller, campioana olimpică Simona Amânar şi trei miniştri ai Guvernului României, Gheorghe Ialomiţianu, László Borbély şi Ion Ariton", se arată în comunicat.

Înfiinţată în 1944, la Universitatea de Vest din Timişoara studiază, în prezent, aproximativ 25.000 de studenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici