Înscrierile la cursul gratuit de reporter continuă

Mediafax, în parteneriat cu Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro, continuă înscrierea la cursul gratuit pentru dezvoltarea competenţelor profesionale în ocupaţia de reporter, precum şi asistenţa în demararea unei activităţi independente în domeniul media, din cadrul programului „Jurnalism cetăţenesc şansa pentru ocupare".

1228 afișări
Imaginea articolului Înscrierile la cursul gratuit de reporter continuă

Înscrierile la cursul gratuit de reporter continuă până la 30 mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cursul se adresează şomerilor de lungă durată şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Participanţii vor putea dobândi competenţele necesare în meseria de reporter şi, ca atare, vor avea şanse mai mari de a-şi găsi un loc de muncă. Totodată, participanţii vor fi consiliaţi şi vor afla tot ce trebuie să ştie pentru a începe o activitate independentă în domeniul media.

Cursul cu durată de şase zile este autorizat de Consiliul Naţional de Ocupare şi Formare Profesională (CNFPA), instituţie în subordinea Ministerului Muncii, se adresează persoanelor din Regiunea Bucureşti- Ilfov şi oferă şansa obţinerii unei calificări în meseria de reporter.

Cursanţii care vor absolvi examenul susţinut în faţa comisiei CNFPA vor primi un certificat recunoscut pe plan internaţional, în baza căruia vor putea solicita angajarea media sau în orice alt domeniu. Cei care nu vor trece examenul în faţa comisiei vor primi, de asemenea, o dovadă a participării lor la formarea profesională.

Ulterior, în baza cunoştinţelor obţinute la curs, participanţii vor realiza câte două materiale de presă (ştiri, fotografii etc) care, în funcţie de nivelul calitativ, vor putea fi publicate. Aproximativ 30 de cursanţi care vor furniza materiale de calitate vor primi premii şi subvenţii financiare (1.200 lei), iar dintre aceştia, cei mai buni 10 cursanţi vor fi angajaţi, cu contract de muncă sau cu alte forme de colaborare, în companii media sau în alte tipuri de companii.

Un alt avantaj al participării la instruirea din acest proiect este, pentru un şomer, că poate face astfel dovada că a urmat cursuri autorizate de recalificare, ceea ce îi permite primirea indemnizaţiei de şomaj până la încheierea perioadei maxime la care are dreptul, conform legii.

Înscrierea la curs se face prin depunerea unui dosar care să conţină: Curriculum Vitae, copie a actului de identitate şi dovada calităţii pe piaţa muncii, obţinută de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Cei care doresc să participe la activităţile din proiect trebuie să trimită confirmarea prin e-mail, la adresa jetop@mediafax.ro, şi să furnizeze un număr de telefon la care vor fi contactaţi de către un reprezentant Mediafax, pentru a stabili o întâlnire şi a le oferi detalii privind actele necesare pentru înscrierea în proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici