Jurnalistul Eugene Patterson, premiat cu Pulitzer, a murit la vârsta de 89 de ani

Jurnalistul american Eugene Patterson, premiat cu Pulitzer şi militant pentru drepturile civile în statele americane sudice, în anii 1960, a murit sâmbătă, la vârsta de 89 de ani.

172 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul Eugene Patterson, premiat cu Pulitzer, a murit la vârsta de 89 de ani

Eugene Patterson (Imagine: captură video/ www.cbsnews.com)

Potrivit purtătorului de cuvânt al familiei sale, Patterson a murit din cauza unui cancer sâmbătă seară, înconjurat de familie şi de prieteni, în reşedinţa sa din Florida, informează  foxnews.com.

Eugene Patterson era editorul publicaţiei Atlanta Constitution atunci când a fost recompensat cu premiul Pulitzer pe anul 1967. El a scris şi publicat numeroase articole în care sprijinea mişcarea pentru drepturi civile a americanilor de culoare, într-o perioadă în care multe publicaţii din statele americane sudice refuzau să abordeze în paginile lor acest subiect.

Patterson a fost şi director editorial la The Washington Post, înainte de a prelua conducerea editorială la publicaţia St. Petersburg Times, în 1972.

Sub conducerea sa, St. Petersburg Times a câştigat două premii Pulitzer şi a devenit unul dintre cele mai cunoscute ziare din Statele Unite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici