Location Guide Romania, iniţiativă care promovează spaţii de filmare, lansată la Los Angeles

Location Guide Romania, iniţiativa care îşi propune să promoveze spaţiile de filmare şi serviciile de producţie disponibile în ţară pentru proiecte internaţionale, a fost lansată în Los Angeles, la prestigiosul eveniment AFCI Locations Show, care s-a desfăşurat între 5 şi 7 martie.

159 afișări
Imaginea articolului Location Guide Romania, iniţiativă care promovează spaţii de filmare, lansată la Los Angeles

Location Guide Romania, iniţiativă care promovează spaţii de filmare, lansată la Los Angeles

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, proiectul, iniţiat de Asociaţia Noului Cinema Românesc, s-a lansat la AFCI Locations Show în Los Angeles, fiind prima iniţiativă care reprezintă industria de film românească într-un mod unitar la acest prestigios eveniment.

Location Guide România este, potrivit comunicatului, singurul avanpost viabil al României care aduce informaţii despre spaţiile variate de filmare din ţară, precum şi despre serviciile de producţie locale, echipamente, studiouri, postproducţie la cel mai înalt nivel, dar poate face şi precizări în legătură cu aprobări necesare şi costuri, în funcţie de specificul producţiilor.

Datorită costurilor mai mici de producţie în comparaţie cu alte ţări vecine, România este, de peste două decenii, un punct de interes pentru numeroase producţii internaţionale, filme de Oscar, seriale de televiziune şi reclame, dar şi filme româneşti premiate şi coproducţii de succes.

Printre producţiile realizate se numără "Cold Mountain" (2003), una dintre primele străine filmate în întregime în Munţii Carpaţi. Recent, History Channel a comisionat în România două seriale TV, "Hatfield & McCoys" (2012) şi "Sons of Liberty" (2015), lansat de curând pe postul de televiziune. De asemenea, thrillerul de acţiune "Demon pe două roţi/ Ghost Rider 2" (2011) a fost filmat, printre altele, pe renumitul Transfăgărăşan, iar filmele "The Zero Theorem" (2013), în regia lui Terry Gilliam, şi "The Necessary Death of Charlie Countryman" (2013) s-au turnat aproape în întregime în Bucureşti.

Deşi străinii au ales de multe ori România pentru a-şi turna proiectele cinematografice, iar industria locală a obţinut rezultate răsunătoare, a lipsit o platformă unitară care să adune şi să le pună la dispoziţie în mod gratuit un pachet complet oferind toate informaţiile de interes şi care să încurajeze continuitatea în acest demers.

În primul rând, proiectul se constituie într-o platformă online care va aduce în permanenţă noi informaţii despre oportunităţile din domeniu şi care, în timp, va conduce la o bază de date cu producători, servicii, detalii despre profilul ţării şi alte informaţii importante pentru producători internaţionali.

În al doilea rând, echipa proiectului va participa la unele dintre cele mai importante evenimente mondiale dedicate industriei cinematografice, oferind un prim contact şi consultări în ceea ce priveşte ofertele sectorului. Aşadar, prima oprire a Location Guide Romania a fost în Los Angeles, la AFCI Locations Show, care s-a desfăşurat între 5 şi 7 martie.

Prin acest proiect se doreşte întărirea colaborării între casele de producţie şi companiile din diferite sectoare ale industriei cinematografice de la noi din ţară. Scopul acestuia este consolidarea industriei într-un efort colectiv de promovare a cinematografiei româneşti, dar şi a României ca destinaţie pentru producţii internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici