Lucrări ale artistului Ioan Nemţoi decorează McLaren Technology Center - FOTO

Lucrări din sticlă ale artistului Ioan Nemţoi decorează McLaren Technology Center, clădirea care adăposteşte sediul şi fabrica echipei McLaren-Mercedes, unul dintre cele mai de succes team-uri din Formula 1.

739 afișări
Imaginea articolului Lucrări ale artistului Ioan Nemţoi decorează McLaren Technology Center - FOTO

Lucrări ale artistului Ioan Nemţoi decorează McLaren Technology Center (Imagine: Adrian Petculescu/Mediafax Foto)

Ioan Nemţoi a expus, în 2004, la Oxo Tower Wharf din Londra. Pasionat de artă, Ron Dennis, preşedintele executiv al McLaren Group, a fost impresionat de opera artistului român şi i-a propus acestuia să-şi "mute" lucrările la noul sediu al companiei, care urma să fie inaugurat în prezenţa Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Dennis a considerat că arta românului stârneşte dezbateri, ceea ce este important pentru un mediu tehnologic, şi, totodată, îi stimulează pe angajaţii McLaren, oferind o altă imagine acestui spaţiu industrial ultra-modern.

Timp de aproape trei ani, expoziţia "My Extravaganza" a lui Nemţoi a putut fi admirată alături de monoposturile McLaren care au scris istorie în Formula 1 şi de cele peste 500 de trofee cucerite.

Oficialii McLaren nu au dorit să se despartă de arta lui Nemţoi, astfel că şi acum piese de sticlă realizate de artistul originar din nord-estul României sunt expuse în clădirea "hi-tech" de la Woking. Ele pot fi admirate aproape la tot pasul - la recepţia VIP, la restaurantul angajaţilor, în salonul de protocol, pe holuri şi în birourile companiei.

Griul domină McLaren Technology Center, creat astfel încât să valorifice cât mai mult lumina naturală, iar sticla lui Nemţoi oferă culoarea care lipseşte clădirii. De altfel, creaţiile artistului român au fost expuse în mai multe capitale ale Europei, faima sa ducând la acreditarea "roşului de Nemţoi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici