Mai mulţi parlamentari PSD au lipsit de la votul pentru Săftoiu la TVR, nemulţumiţi de nominalizare

Mai mulţi parlamentari social-democraţi au lipisit de la votul pentru validarea preşedintelui Consiliului de Administraţie al TVR, astfel încât la şedinţa plenului reunit nu a putut fi întrunit cvorumul pentru învestirea în funcţie a lui Claudiu Săftoiu.

798 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi parlamentari PSD au lipsit de la votul pentru Săftoiu la TVR, nemulţumiţi de nominalizare

Mai mulţi parlamentari PSD au lipsit de la votul pentru Săftoiu la TVR, nemulţumiţi de nominalizare (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cei mai mulţi absenţi dintre parlamentarii puterii au fost înregistraţi în rândul social-democraţilor, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

Aceştia au fost nemulţumiţi de faptul că USL l-a susţinut pe Săftoiu pentru obţine preşedinţia CA al TVR.

Liderii celor două grupuri parlamentare ale PSD, Ilie Sârbu şi Valeriu Zgonea, s-au arătat extrem de nemulţumiţi de situaţia creată prin faptul că o serie de parlamentari PSD au părăsit lucrările plenului înainte de finalizarea procedurilor pentru validarea noii conduceri a TVR.

În plus, cei absenţi ar putea fi sancţionaţi de conducerea PSD, potrivit surselor.

Membrii CA al TVR, validaţi, marţi, de plenul Parlamentului, au votat deschis candidaturile lui Claudiu Săftoiu şi Valentin Nicolau, alegându-l pe cel dintâi preşedinte-director general al TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici