Memoriile unei case – Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck - FOTO

Duminică, 25 septembrie 2016, ora 10.30, Muzeul Municipiului Bucureşti invită familiile cu copii de 7-10 ani la activităţile intitulate „Memoriile unei case – Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck”.

315 afișări
Imaginea articolului Memoriile unei case – Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck - FOTO

Memoriile unei case – Muzeul Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Participanţii vor asculta poveşti despre viaţa unei familii de artişti la început de secol XX, într-o zonă centrală a Bucureştiului, într-o casă în care jocurile de copii erau acompaniate de sunetul loviturilor de daltă ce răzbăteau din atelierul tatălui-sculptor şi de mirosul de ulei de in revărsându-se din atelierul de pictură al mamei.

Vor fi examinate toate cotloanele acestei case, şi va putea fi admirată faţada de un roşu englezesc încrustată cu mici reliefuri din marmură albă, tavanul şi pereţii salonului decorat de Cecilia Cuţescu-Storck cu superbe fresce, indicii care să povestească mai multe din cele ce s-au întâmplat în această casă.

Pentru această expediţie înapoi în timp copiii vor veni cu blocuri de schiţe şi creioane de desen, pentru că vor fi îndemnaţi să transcrie tot ce văd în schiţe, vor fi pentru câteva ore artişti plastici şi caligrafi.

Adresa Muzeului Frederic Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck: Str. Vasile Alecsandri nr. 16, sector 1, Bucureşti.

Programări la adresa de e-mail: horia.iova@muzeulbucurestiului.ro sau la numărul de telefon: 0372.892.980

Taxa de participare: 10 lei/ copil/ atelier

Adulţii achiziţionează biletul de intrare în muzeu: 5 lei

Coordonator activităţi: Irina Cangeopol

Următoarele vizite la Casa Storck vor avea loc în zilele de duminică 2, 9 şi 16 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici