Ministerul Culturii vrea să închirieze spaţii pentru un restaurant şi o cafenea

Ministerul Culturii cere aprobarea Guvernului pentru a închiria spaţii în interiorul clădirii de pe Bulevardul Unirii, unde îşi desfăşoara activitatea atât ministerul cât şi Biblioteca Naţională, spaţii în care vor fi amenajate un restaurant pentru angajaţi şi vizitatori, dar şi o cafenea.

536 afișări
Imaginea articolului Ministerul Culturii vrea să închirieze spaţii pentru un restaurant şi o cafenea

Ministerul Culturii vrea să închirieze spaţii pentru un restaurant şi o cafenea (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

"Este vorba despre două Hotărâri de guvern pe care le iniţiem, una este pentru aprobarea închirierii unui spaţiu în interiorul părţii care este a Ministerului Culturii şi aici vrem să facem o cafenea, un spaţiu de sociabilitate pentru angajaţii ministerului pentru oamenii care vin din exterior să discute ", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, precizând că există şi o a doua Hotărâre de guvern propusă pentru partajarea unui spaţiu care a rămas în proprietate indiviză între Ministerul Culturii şi Biblioteca Naţională, la cel mai jos nivel al clădirii.

"Vrem să dăm acest spaţiu Bibliotecii Naţionale pentru că el a fost gândit de proiectantul clădirii ca să adăpostească un restaurant şi am dori ca Biblioteca Naţională să preia acest spaţiu ca să organizeze un restaurant pentru cititori, pentru că sunt oameni care vin să citească la bibliotecă de dimineaţă până seara dar şi pentru angajaţi. Deci să fie ca în orice bibliotecă naţională din lume, să existe un spaţiu în care oamenii să se poată retrage să mănânce ceva şi să revină la lucru după aceea", a artătat ministrul Culturii.

De asemenea şi sala de spectacole culturale a ministerului se doreşte a fi dată spre închiriere.

"Avem o sală la Ministerul Culturii, numită Aula, de circa 300 de locuri, pe care deocamdată nu putem s-o închiriem pentru că este tot spaţiu public, dar am dat-o celor care nu aveau unde să joace fie mici spectacole de teatru, fie mici concerte, am dat-o gratuit. Cred că dacă am obţine posibilitatea de închiriere a spaţiilor în interiorul ministerului, am putea şi s-o închiriem", a arătat Vlad Alexandrescu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în cazul în care Guvernul ar aproba închirierea acestor spaţii, 50 la sută din câştiguri ar ajunge la bugetul statului şi 50 la sută ar rămâne la minister, astfel că, din aceşti bani, ministrul Culturii doreşte să acopere cheltuielile de întreţinere a clădirii.

"Noi am solicitat prin Hotărârea de guvern ca 50 la sută, conform legii, să poată să meargă la cheltuielile de întreţinere a clădirii în care locuim, care este o clădire mare şi care are şi un consum mare şi care sunt suportate în întregime de la bugetul statului. Dacă s-ar aproba această Hotărâre de guvern s-ar putea ca din beneficiile închirierii, 50 la sută să meargă pentru cheltuielile de întreţinere", a precizat Alexandrescu.

După obţinerea acordului Guvernului, Ministerul Culturii va iniţia licitaţii pentru închirierea spaţiilor disponibile în clădire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici