O carte pe zi: „Colonia (aproape ca un blues)” de Stelian Ţurlea

„Eram convins că, dacă aş fi povestit, n-aş fi fost crezut. Lumea s-ar fi uitat la mine ca la un puşti care fabulează. Nu pricepeam de ce tata nu-mi sărea în ajutor, pe el lumea l-ar fi crezut. Era adult.Pentru o clipă am avut un gând aiuritor. Poate că nici tata nu mai credea ce se întâmplase”.

133 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Colonia (aproape ca un blues)” de Stelian Ţurlea

Editura Integral publică a doua ediţie a unui roman de Stelian Ţurlea.

Undeva în munţii din apropierea Clujului, un sat a fost dezafectat pentru a se construi un lac de acumulare şi o hidrocentrală. La fiecare doi ani, când lacul se goleşte pentru lucrări de decolmatare, vreme de două luni foştii locuitori şi urmaşii lor se instalează, cu acordul autorităţilor, în vechea vatră a satului, într-un fel de colonie în care îşi duc traiul de parcă nimic nu s-ar fi petrecut între timp, încercând să-şi înţeleagă istoria. Povestea, istorisită de un adolescent, este o mică fabulă despre uitare şi memorie.

„Există o explicaţie a existenţei acestei colonii, dar n-o divulg pentru că vreau să las plăcerea descoperirii ei cititorilor – scria criticul literar Alex Ştefănescu, în prefaţa primei ediţii. Ceea ce pot să spun fără ezitare este că romanul captivează şi farmecă. Dacă ar fi ecranizat, ar avea un succes imens, nu numai în România ci şi în străinătate.”

„Autorul reuşeşte să ţină permanent un echilibru impecabil între verosimil şi greu de crezut, între real şi fantastic, între concret şi simbolic. Tot ceea ce ne povesteşte chiar s-ar putea întâmpla. În acelaşi timp, tot ceea ce se întâmplă acolo e halucinant!” (Tudor Călin Zarojanu)

Stelian Ţurlea – Colonia (aproape ca un blues). Editura Integral. 176 pag.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici