O carte pe zi: „Puterea creierului” de dr. Daniel G. Amen şi Tana Amen

Purtăm un adevărat război pentru sănătatea noastră. Dar putem riposta. Războiul pentru propria sănătate se pierde sau se câştigă în mintea noastră, prin deciziile pe care le ia creierul în fiecare zi, clipă de clipă.

882 afișări
Imaginea articolului O carte pe zi: „Puterea creierului” de dr. Daniel G. Amen şi Tana Amen

Daniel Gregory Amen s-a născut în 1954, este un psihiatru american cu dublă specializare, membru de onoare al Societăţii Americane de Psihiatrie şi cercetător principla în cadrul celui mai mare studiu de imagistică celebrală şi reabilitare a jucătorilor profesionişti de fotbal american. Este autor al zece volume ajunse bestselleruri şi a altora scrise împreună cu soţia sa, Tana Amen, cu care a relizat şi mai multe emisiuni de televiziune. Ziarele american e scriu că este cel mai popular psihiatru al Americii.

Scriu editorii: „Purtăm un adevărat război pentru sănătatea noastră. Dar putem riposta. Războiul pentru propria sănătate se pierde sau se câştigă în mintea noastră, prin deciziile pe care le ia creierul în fiecare zi, clipă de clipă. Când creierul funcţionează bine, avem şanse mult mai mari de a lua decizii eficiente, care ne permit să ne concentrăm cu precizie, să avem energie şi să fim sănătoşi. Dacă funcţionarea creierului este perturbată, dintr-un motiv sau altul, suntem mult mai predispuşi să luăm decizii proaste, care ne răpesc energia, capacitatea de concentrare, buna dispoziţie, memoria şi sănătatea, ducând la degradarea noastră precoce şi la probleme de sănătate pentru urmaşii noştri.

Dr. Daniel Amen, „cel mai popular psihiatru al Americii“, a conceput un program destinat oamenilor care vor să se simtă şi să arate cât mai bine, cât mai mult timp posibil, precum şi celor care vor să exceleze într-un domeniu de activitate, la muncă şi în relaţiile lor. Adoptarea acestui mod de viaţă ne va spori capacitatea de a lua decizii, ne va adânci sentimentul puterii personale şi ne va ajuta să ne îmbunătăţim: energia, concentrarea, starea de spirit, memoria, greutatea, relaţiile, munca, starea generală de sănătate.”

Cum argumentează cei doi autori: „Zilnic, toţi ne confruntam cu un stres considerabil - acasă, la serviciu, pe plan financiar sau pe coridoarele minţii noastre. Este un adevărat război. Stresul continuu a fost asociat cu numeroase probleme cerebrale, printre care atrofia centrilor memoriei (hipocampul) aflaţi în profunzimea lobilor temporali, slăbirea sistemului imunitar - ceea ce favorizează îmbolnăvirea, creşterea poftei de dulciuri, alcool sau droguri ca formă de autotratament -, stimularea formării plăcii beta-amiloide, care contribuie la îmbătrânirea prematură, boala Alzheimer si alte forme de demenţă. Unele surse de stres sunt inevitabile, precum mutarea într-o nouă locuinţă, schimbarea locului de muncă, ruperea unel relaţii, creşterea copiilor adolescenţi sau îngrijirea părinţilor în vârstă. Un program regulat şi disciplinat de gestionare a streului este o componentă vitală a căii războinicului creierulul Este esenţial să ţii sub control factorii care provoacă stres, să combaţi efectele negative ale stresului şi să dobândeşti mai repede conştientizarea.”

Dr. Daniel G. Amen şi Tana Amen – Puterea creierului. Sporeşte-ţi energia şi puterea de concentrare, învinge boala şi întârzie îmbătrînirea printr-o alimentaţie sănătoasă şi un program de 14 zile pentru stimularea creierului. Traducere din limba engleză de Andreea Rosemarie Lutic. Editura Litera, colecţia Carte pentru toţi. 573 pag.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici