O jurnalistă de la Washington Post, laureată a premiului Pulitzer, suspendată pentru plagiat

Conducerea Washington Post a suspendat o jurnalistă din colectivul redacţional, Sari Horwitz, laureată al prestigiosului premiu Pulitzer, care a recunoscut că a plagiat un ziar local.

32 afișări
Imaginea articolului O jurnalistă de la Washington Post, laureată a premiului Pulitzer, suspendată pentru plagiat

O jurnalistă de la Washington Post, laureată a premiului Pulitzer, suspendată pentru plagiat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sari Horwitz a recunoscut că a folosit pasaje "substanţiale" din două articole publicate de ziarul Arizona Republic fără să citeze sursa, au declarat reprezentanţi ai conducerii Washington Post.

Articolul care a fost plagiat de Horwitz analiza atentatul de la Tucson din luna ianuarie, în care au murit şase persoane.

Într-un comunicat de presă, conducerea Washington Post şi-a cerut scuze faţă de cititorii ziarului Arizona Republic pentru această "greşeală". "Politica Post prevede ca utilizarea fragmentelor care provin din alte publicaţii să fie însoţită de citarea sursei", se arată în comunicatul publicaţiei.

Marcus Brauchli, directorul echipei redacţionale, a precizat că anul acesta nu s-a găsit nicio altă formă de plagiat de care jurnalista să fie acuzată.

Jurnalista, care lucrează pentru Washington Post din 1984, şi-a cerut scuze pentru fapta sa într-un comunicat de presă. "Îmi pare rău. Vreau să îmi cer scuze faţă de cititorii noştri, de prieteni şi colegi şi faţă de editorii mei şi de ziarul pe care îl iubesc", a scris Horwitz.

"Fiind sub presiunea urgenţei, am făcut ceva ce nu am făcut niciodată în întreaga mea carieră. Am folosit munca unui alt ziar ca şi cum ar fi fost a mea. Asta nu este bine. Nu am nicio scuză. Este unul dintre păcatele capitale ale jurnalismului", a mai spus ea.

Sari Horwitz a primit premiul Pulitzer împreună cu un coleg, în 2002, pentru o anchetă despre moartea unor orfani din centrele sociale din Washington.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici