O vioară Stradivarius în valoare de 1,4 milioane de euro, furată în 2010, recuperată intactă în Marea Britanie - FOTO

O vioară Stradivarius, evaluată la 1,4 milioane de euro, furată în decembrie 2010 în timp ce proprietara ei mânca un sandviş într-o gară din Londra, a fost recuperată intactă în Marea Britanie, a anunţat marţi poliţia britanică.

376 afișări
Imaginea articolului O vioară Stradivarius în valoare de 1,4 milioane de euro, furată în 2010, recuperată intactă în Marea Britanie - FOTO

O vioară Stradivarius în valoare de 1,4 milioane de euro, furată în 2010, recuperată intactă în Marea Britanie (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Hoţii au furat preţioasa vioară, care datează din 1696, şi două arcuşuri în valoare de 78.000 de euro, în momentul în care muziciana de origine coreeană Min-Jin Kym mânca un sandviş în gara Euston din Londra.

"A fost o încercare foarte dificilă. Nu-mi vine să cred ce s-a întamplat", a declarat muziciana în vârstă de 35 de ani.

"Când mi-au dat vestea cea bună, nu-mi venea să cred. Am trecut de la agonie la extaz (...). Sunt în al şaptelea cer", a adăugat ea.

"Mă gândeam tot timpul" la acel furt şi la "responsabilitatea care îmi revenea", a continuat proprietara viorii. "Am cântat la acest instrument încă din adolescenţă, făcea parte din identitatea mea".

Vioara, realizată de legendarul lutier Antonio Stradivarius, a fost regăsită în cutia ei, pe o proprietate din centrul Angliei. Vioara a fost descoperită intactă.

Ancheta a fost "îndelungată şi complexă", a declarat inspectorul de poliţie Simon Taylor, insistând asupra faptului că "raritatea şi specificitatea" instrumentului "au făcut ca revânzarea acestuia să fie extrem de dificilă".

În 2011, trei persoane au recunoscut că se fac vinovate de furtul viorii. Dintre aceste persoane, un adult a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, iar un adolescent a fost condamnat la 10 luni de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici