Ofelia Popii, premiată la Edinburgh, pentru rolul din "Faust", de Purcărete

Actriţa Ofelia Popii a fost premiată, sâmbătă, cu Herald Angel Award, pentru rolul din spectacolul "Faust", de Silviu Purcărete, prezentat la Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie), potrivit site-ului evenimentului.

316 afișări
Imaginea articolului Ofelia Popii, premiată la Edinburgh, pentru rolul din "Faust", de Purcărete

Ofelia Popii, premiată la Edinburgh, pentru rolul din "Faust", de Purcărete (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Actriţa Ofelia Popii a fost recompensată pentru rolul unui Mefisto hermafrodit din spectacolul "Faust", de Silviu Purcărete, unul dintre cele mai apreciate evenimente teatrale de la ediţia din 2009 a Festivalului de la Edinburgh.

Interpretarea Ofeliei Popii a fost aplaudată de presa de specialitate din Marea Britanie, publicaţia The Telegraph notând prestaţia excepţională a actriţei în rolul lui Mefisto. "Vocea sa răguşită, versatilitatea şi carisma sa creează un personaj deconcertant, care pare venit dintr-o lume infernală", mai scrie publicaţia.

De asemenea, BBC a remarcat talentul actriţei Ofelia Popii, care, în rolul lui Mefisto, "a furat ochii audienţei". "Mişcările sale uimitoare (...) vocea, care alternează de la sunete de copil până la horcăit de bătrân, o fac să fie centrul atenţiei, chiar şi într-un spectacol cu 100 de actori", scria BBC, subliniind că actriţa "este demnă de aplauzele şi ovaţiile în picioare de la sfârşit".

De la crearea lor, în 1996, în urma unui parteneriat între Bank of Scotland şi publicaţia The Herald, Angel Awards constituie un element important pe scena artistică din Edinburgh, sărbătorind şi recompensând o gamă variată de talente ce participă la festivalurile din acest oraş, precum Edinburgh International Festival, Edinburgh Festival Fringe, Edinburgh Jazz & Blues Festival şi Edinburgh International Book Festival. Ceremoniile de decernare a acestor premii au loc în dimineţile de sâmbătă pe tot parcursul Festivalului de la Edinburgh. Herald Angels sunt decernate celor mai buni interpreţi, celor mai bune locaţii şi celor mai bune echipe artistice care au reuşit să impresioneze cercul criticilor de la The Herald.

Ofelia Popii, în vârstă de 31 de ani, a jucat în zeci de spectacole, printre care se numără "Canibalii", de Alexander Hausvater, "Pilafuri şi parfum de măgar", de Silviu Purcărete, "Othello?!", de Andriy Zholdak, "Gaiţele", de Florin Zamfirescu, "Experimentul Iov", de Mihai Măniuţiu, "Cumnata lui Pantagruel", de Silviu Purcărete, "Nora", regia Radu Nica, "Electra", de Mihai Măniuţiu, "Plastilină", de Vlad Massaci, "Vremea dragostei, vremea morţii", de Radu Nica, "Rinocerii", de Tompa Gabor, "Balul", de Radu Nica, "Pescăruşul", de Andrei Şerban.

Pentru rolul din "Faust", actriţa Ofelia Popii a mai primit premiul UNITER, la gala din 2007.

"Faust", montat de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, este unul dintre cele mai impresionante spectacole de teatru realizate în România şi este prezentat în capitala scoţiană în perioada 18 - 22 august. Acesta este primul spectacol de teatru din cadrul Festivalului Internaţional de la Edinburgh care a fost declarat "sold out", cu două săptămâni înainte de prima reprezentaţie, demonstrând că este unul dintre cele mai importante şi mai aşteptate evenimente care au fost incluse în programul din acest an. Montarea lui Silviu Purcărete se află la al doilea turneu internaţional, după ce a avut trei reprezentaţii la Goethe Festival, Frankfurt (Germania), în 2008.

Festivalul Internaţional de la Edinburgh (14 august - 6 septembrie), aflat, în 2009, la cea de-a 63-a ediţie, înseamnă trei săptămâni de operă, dans, teatru, muzică şi arte vizuale. Punctul de plecare al sărbătorii din acest an este "Iluminismul", o perioadă din a doua parte a secolului al XVIII-lea caracterizată printr-o extraordinară creativitate, dezvoltare tehnologică, provocare filosofică şi prin descoperiri ştiinţifice. Tema Iluminismului este ilustrată în festival şi de adaptarea "Faust", de J. W. Goethe, realizată de Silviu Purcărete, care prezintă istoria celui ce face sacrificiul suprem pentru a dobândi cunoaşterea absolută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici