Orange România a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Orange Info

Compania de telecomunicaţii Orange a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunea Orange Info, pe care va difuza informaţii despre ofertele şi serviciile sale, dar şi o emisiune informativă, cu ştiri produse de Antena 1.

4520 afișări
Imaginea articolului Orange România a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Orange Info

Orange România a primit aprobarea CNA pentru a lansa televiziunea Orange Info (Imagine: Mediafax Foto)

CNA a analizat, în şedinţa de joi, solicitarea Orange România de acordare a unei licenţe audiovizuale prin satelit pentru lansarea Orange Info, o televiziune generalistă, cu zonă de difuzare naţională.

La şedinţa CNA a fost prezentă o delegaţie din partea Orange România, condusă de Dorin Odiaţiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director în cadrul companiei.

Potrivit dosarului depus la CNA, Orange Info va fi un canal de comunicare directă, personalizată cu clienţii Orange, ce presupune descoperirea tuturor serviciilor Orange cu accent pe serviciile TV.

De asemenea, pe Orange Info vor fi difuzate informaţii diverse, din toate domeniile de interes: cultural, social, sănătate, divertisment, tehnologie etc.

Orange Info va emite timp de 24 de ore pe zi şi va difuza programe producţie proprie (80%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (20%). Grila Orange Info va cuprinde programe de informare (45%), programe educative şi culturale (30%), programe de divertisment (13%), publicitate şi teleshopping (12%).

În ceea ce priveşte producţiile proprii, televiziunea Orange Info va difuza emisiunea "Orange Zoom", un program educativ, care va include şi informaţii despre evenimente culturale şi sportive, şi "Fundaţia Orange", o emisiune informativă.

De asemenea, Orange Info va difuza programul "News", o emisiune informativă (producător Antena 1), şi "Orange Fun", o emisiune de divertisment (producător Radcom).

Bugetul alocat pentru lansarea televiziunii Orange Info este de 250.000 de euro, fără TVA, pentru o perioadă de trei ani (50.000 de euro pentru echipamente, iar 200.000 de euro pentru producţie, editare şi achiziţie de conţinut).

Pe de altă parte, Orange România a primit, pe 21 mai 2013, aprobarea CNA să se lanseze efectiv pe piaţa de retransmisie TV. Atunci, Orange România a primit de la CNA un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea "Orange TV". Platforma Orange TV a fost lansată efectiv pe 11 iunie 2013, televiziunile din oferta sa fiind retransmise prin intermediul companiei de sateliţi SES. Oferta Orange TV consta la momentul lansării în 100 de televiziuni, 40 fiind High Definition, iar dintre acestea 26 în premieră retransmise în România.

În şedinţa CNA de joi, Dorin Odiaţiu, Public Affairs, Partnerships And Wholesale Director la Orange România, a declarat că lansarea televiziunii Orange Info este un nou pas pe care compania Orange România îl face pentru clienţii săi.

"Orange Info este un canal care se adresează abonaţilor Orange TV (...) Motivul principal al lansării acestui canal este acela de a ţine legătura cu clienţii noştri într-un mod inovator, de a-i informa", a spus Dorin Odiaţiu.

Întrebat de membrul CNA Narcisa Iorga dacă Orange Info va prelua buletinele de ştiri de la Antena 1, Dorin Odiaţiu a spus: "Este vorba despre informaţii pe care Orange le solicită şi le comisionează colaboratorului nostru Antena 1". El a mai spus că aceste informaţii nu au nicio legătură cu ce este difuzat de Antena 1, fiind în general informaţii despre cursul valutar, horoscop şi nu informaţii politice şi sociale.

În ceea ce priveşte programul de divertisment difuzat de Orange Info, Dorin Odiaţiu a spus că în cadrul acestuia vor fi prezentate trailere de filme, programul de la cinema etc.

Membrul CNA Christian Mititelu a spus că denumirea televiziunii Orange Info îi sugerează cu totul altceva decât informaţiile prezentate de reprezentantul Orange Info în şedinţa CNA de joi, respectiv un post de informaţii.

"Denumirea reflectă preocuparea noastră principală şi anume informarea de către Orange România a clienţilor săi, dorim să inform privind serviciile noastre", i-a răspuns Dorin Odiaţiu.

În urma discuţiilor, CNA a acordat licenţa audiovizuală pentru Orange Info, cu nouă voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce Christian Mititelu a votat "împotrivă". Mititelu a spus că s-ar crea un precedent dacă ar vota pentru o astfel de licenţă, întrucât orice firmă ar putea să îşi facă o astfel de televiziune pe care să îşi promoveze serviciile şi produsele.

Pe de altă parte, Dorin Odiaţiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Orange Info va fi lansată în perioada următoare, fără a preciza data exactă când noua televiziune va începe să emită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici