Poetul şi compozitorul american Rod McKuen a murit la vârsta de 81 de ani

Poetul, compozitorul şi cântăreţul american Rod McKuen, a cărui carieră prolifică i-a adus două nominalizări la premiile Oscar şi o nominalizare la premiul Pulitzer, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunţat vineri presa din Statele Unite.

101 afișări
Imaginea articolului Poetul şi compozitorul american Rod McKuen a murit la vârsta de 81 de ani

Poetul şi compozitorul american Rod McKuen a murit la vârsta de 81 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rod McKuen a adaptat în limba engleză, în anii '60 şi '70, cântecele celebrului cântăreţ belgian Jacques Brel, pe care l-a promovat intens în America de Nord, în special cu piesa "Le moribond".

Artistul a murit joi la Los Angeles în urma unei insuficienţe respiratorii, ce a fost declanşată de o pneumonie, a anunţat unul dintre prietenii săi, producătorul Jim Pierson, citat de Los Angeles Times.

McKuen a compus numeroase cântece pentru o serie de muzicieni de searmă, precum Johnny Cash, Barbra Streisand şi Frank Sinatra.

Potrivit revistei Variety, Rod McKuen a publicat şi 30 volume de poezie, dintre care "Listen to the Warm", care s-a vândut în câteva milioane de exemplare.

La apogeul carierei sale, Rod McKuen era "laureatul non-oficial al poeţilor din America de Nord", potrivit New York Times.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici