Prigoană: Proiectul meu nu vizează limitarea libertăţii presei, ci curăţarea spaţiului public

Deputatul PDL Silviu Prigoană susţine că proiectul său privind presa scrisă şi online nu vizează limitarea libertăţii presei sau instituirea cenzurii, ci "curăţarea spaţiului public de acele publicaţii apărute peste noapte, pentru care nu îşi asumă nimeni răspunderea".

61 afișări
Imaginea articolului Prigoană: Proiectul meu nu vizează limitarea libertăţii presei, ci curăţarea spaţiului public

Prigoană: Proiectul meu nu vizează limitarea libertăţii presei, ci curăţarea spaţiului public (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Prigoană precizează, într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX, că a depus proiectul la Parlament în perioada de autosuspendare a sa din PDL şi că nu a susţinut niciodată că a depus proiectul având sprijinul partidului.

"Referitor la proiectul de lege privind modificarea legii nr.504 din 2002, a audiovizualului, fac următoarele precizări: ca patron de presă, înţeleg mai bine decât mulţi alţii necesitatea libertăţii de exprimare, însă nu înţeleg să permitem ca profitori mărunţi să murdărească spaţiul public cu ziare de o noapte sau o săptămână, al caror scop unic este distrugerea imaginii publice a unor persoane sau idei; proiectul de lege a fost depus în perioada de autosuspendare din PDL, nefiind discutat în cadrul partidului, cu actualii mei colegi; nu am susţinut niciodată că am depus proiectul având sprijinul partidului", menţionează Prigoană.

El mai susţine că "proiectul nu vizează limitarea libertăţii presei sau instituirea cenzurii, ci are în vedere curăţarea spaţiului public de acele publicaţii apărute peste noapte, pentru care nu îşi asumă nimeni răspunderea şi care nu fac decât să denigreze şi jignească".

"Sunt de acord că presa trebuie să fie o putere în stat, însă, pentru a reprezenta cu adevărat un pilon al democraţiei, consider că trebuie să fie curată şi realizată în interesul cetăţeanului", adaugă Silviu Prigoană.

Deputatul PDL Silviu Prigoană a depus la Cameră o iniţiativă de modificare a Legii audiovizualului, propunând ca presa scrisă şi online să intre sub autoritatea CNA, Consiliul urmând că stabilească şi criteriile privind acordarea licenţelor pentru tipărirea sau găzduirea pe servere a publicaţiilor.

Iniţiativa legislativă este semnată de 11 parlamentari: Silviu Prigoană (PDL), Doru Leşe (PDL), Florin Anghel (PDL), Alin Popoviciu (PDL), Iustin Cionca Arghir (PDL), Adrian Niţu (PDL), Corneliu Olar (PDL), Marius Spânu (PDL), Brânduşa Novac (PDL), Mate Andras Levente (UDMR), Tudor Ciuhodaru (independent).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici