Protest la Budapesta, faţă de concedierile masive de la televiziunea şi radioul publice

Câteva sute de persoane au participat, miercuri seară, la o manifestaţie organizată în faţa postului de radio naţional, pentru a protesta faţă de concedierile din ultima perioadă din media publice, decise de o comisie înfiinţată de guvernul conservator al premierului Viktor Orban.

195 afișări
Imaginea articolului Protest la Budapesta, faţă de concedierile masive de la televiziunea şi radioul publice

Protest la Budapesta, faţă de concedierile masive de la televiziunea şi radioul publice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestaţia de miercuri seară a fost susţinută de formaţiunile de opoziţie - Partidul Socialist (MSZP) şi LPM (stânga-ecologişti) -, iar participanţii au purtat flori şi lumânări, pe care le-au depus apoi pe un sicriu care simboliza "moartea democraţiei".

Printre manifestanţi s-au numărat şi liderul MSZP, Attila Mesterhazy, şi preşedintele LMP, Andras Schiffer.

Conform unui amplu plan de restructurare, dintre cei circa 3.000 de angajaţi din presa publică urmează să fie concediaţi 550 de la canalele de televiziune publice m1, m2 şi Duna Televizio, de la radiourile publice mr1, mr2, mr3 şi agenţia de presă MTI.

Legea presei a fost dur criticată, atât în Ungaria, cât şi în străinătate, atât pentru atingerile aduse libertăţii presei, cât şi pentru posibilitatea ca partidul de guvernământ, FIDESZ, să numească persoane apropiate în toate posturile importante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici