Putin închide agenţia de presă RIA Novosti şi o înlocuieşte cu Rossia segodnia

Preşedintele rus Vladimir Putin a decis să închidă agenţia de presă RIA Novosti şi să înfiinţeze în locul său agenţia de ştiri internaţionale Rossia segodnia, a anunţat, luni, Biroul de presă de la Kremlin.

223 afișări
Imaginea articolului Putin închide agenţia de presă RIA Novosti şi o înlocuieşte cu Rossia segodnia

Putin închide agenţia de presă RIA Novosti şi o înlocuieşte cu Rossia segodnia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

RIA Novosti a fost desfiinţată printr-un decret prezidenţial, potrivit agenţiei de presă ruse.

Pe structura fostei agenţii RIA Novosti, deschisă în 1941, Vladimir Putin a înfiinţat agenţia de informaţii internaţionale Rossia segodnia (Rusia de astăzi).

Rossia segodnia îşi va desfăşura activitatea în fostul sediu al RIA Novosti şi va include în structura sa compania publică de radio Golos Rossii (Vocea Rusiei), care a fost la rândul său dizolvată prin decret prezidenţial.

Vladimir Putin a însărcinat Guvernul rus ca, în termen de o lună, să ia toate măsurile necesare pentru înfiinţarea noii agenţii de ştiri Rossia segodnia şi pentru includerea acesteia în lista companiilor strategice ale ţării.

Agenţia de informaţii internaţionale Rossia segodnia va avea ca scop principal reflectarea în străinătate a politicii şi vieţii sociale a Federaţiei Ruse, se spune în decretul prezidenţial.

Prin intermediul aceluiaşi decret, preşedintele Vladimir Putin l-a numit pe Dmitri Kisselev în funcţia de director general al Rossia segodnia.

Potrivit AFP, Dmitri Kisselev este prezentator al unui jurnal de ştiri la televiziunea publică din Rusia. Kisselev este o persoană controversată, cunoscută pentru comentariile sale tranşante la adresa comunităţii gay.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici