Regizorul Joseph Sargent, recompensat cu patru premii Primetime Emmy, a murit

Cineastul Joseph Sargent, recompensat cu patru premii Primetime Emmy şi patru trofee decernate de Sindicatul regizorilor americani (DGA Awards), regizor al filmului "Piraţii din metrou/ The Taking of Pelham One Two Three" (1974), a murit luni, la vârsta de 89 de ani.

53 afișări

Cineastul american a murit în reşedinţa sa din Malibu, din cauza unor complicaţii generate de o maladie cardiacă. Joseph Sargent a lucrat până la vârsta de 84 de ani. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se remarcă producţii precum "Ceva creat de Dumnezeu/ Something The Lord Made", "Warm Springs", "MacArthur", "Incidentul/ The Incident", "Playing For Time", "Miss Rose White", "Miss Evers' Boys" şi "Love Is Never Silent", informează variety.com.

Alături de soţia sa, Carolyn, a înfiinţat Deaf Theatre West şi Free Arts Clinic For Abused Children. A fost recompensat cu Genesis Award pentru filmul "The Last Elephant".

Joseph Sargent a lucrat în ultimul deceniu ca profesor invitat la direcţia de programe din cadrul American Film Institute Conservatory din Los Angeles şi ca profesor de regie de film la Universitatea Pepperdine din Malibu.

"Atunci când vine vorba de regia de film [i de televiziune, dominaţia şi măiestria lui Joe în aceste domenii au fost legendare în ultimii 50 de ani", a declarat Paris Barclay, preşedintele Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA).

"Cu opt nominalizări DGA pentru producţii de televiziune, mai mult decât oricare alt regizor din această categorie, Joe (Joseph Sargent) a întruchipat excelenţa regizorală pe micul ecran. Nu i-a fost frică să îşi asume riscuri, fiind convins în sufletul său de faptul că publicul de televiziune merită să vadă poveşti de cea mai înaltă calitate", a adăugat Paris Barclay.

Joseph Sargent, al cărui nume real a fost Giusseppe Daniele Sorgente, s-a născut în Jersey City din statul american New Jersey. S-a înrolat voluntar în armata americană şi a luptat pe frontul din vestul Europei în Al Doilea Război Mondial. După război, a început să studieze actoria la Actor's Studio din New York.

A câştigat experienţă graţie unor producţii de televiziune, în care s-a implicat mai întâi ca actor, iar apoi ca regizor şi a colaborat la câteva seriale celebre, precum "Gunsmoke", "Bonanza", "Lassie", "The Fugitive", "Star Trek" şi "The Man From Uncle". A câştigat primul său premiu Emmy regizând episodul-pilot al serialului "Kojak", intitulat "The Marcus-Nelson Murders".

A câştigat celelalte trei premii Emmy pentru regia producţiilor "Love Is Never Silent", "Caroline?" şi "Miss Rose White".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici