REPORTAJ: Familia Regală, după călătoria de 1 Decembrie, fericită că românii sunt inspiraţi de Coroană

Familia Regală a încheiat, luni seară, călătoria-simbol cu trenul regal, de Ziua Naţională a României, principesa Margareta şi principele Radu declarând la sosirea în Bucureşti că le urează "La mulţi ani!" tuturor românilor şi că sunt foarte fericiţi că oamenii se simt inspiraţi de Coroană.

1504 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Familia Regală, după călătoria de 1 Decembrie, fericită că românii sunt inspiraţi de Coroană

REPORTAJ: Familia Regală, după călătoria de 1 Decembrie, fericită că românii sunt inspiraţi de Coroană (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Evenimentele organizate de Familia Regală cu prilejul Zilei Naţionale a României s-au încheiat luni, la ora 18.00, în gara Băneasa din Capitală, unde principesa moştenitoare Margareta şi soţul său, principele Radu, principesa Maria (cea mai tânără dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai şi ale Reginei Ana), principele Nicolae, arhiducesa Maria Magdalena a Austriei (fiica principesei Ileana a României) şi soţul ei, baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen, au coborât din trenul regal după o călătorie-simbol devenită o tradiţie de 1 Decembrie.

Călătoria s-a desfăşurat în acest an între gara Sinaia şi gara Bucureşti-Băneasa, două edificii construite în perioada Monarhiei. De asemenea, trenul a oprit în mai multe staţii (gara Ploieşti Sud, gara Buzău, gara Râmnicu Sărat, gara Focşani), unde Familia Regală şi invitaţii săi i-au salutat pe locuitorii acestor oraşe, aducând astfel împreună un omagiu întemeietorilor României Mari.

Gara Băneasa a fost ultima oprire a călătoriei pe care Familia Regală a făcut-o în cinstea suveranilor cărora le este datorată Marea Unire, respectiv Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

La sosirea în Bucureşti, Familia Regală a fost întâmpinată de aproximativ 50 de persoane, de cele mai diverse vârste, inclusiv de un băieţel de doi ani. Toţi au înfruntat ninsoarea şi frigul pentru a fi alături de membrii Familiei Regale, pe care au spus că îi admiră şi îi susţin.

În momentul în care trenul a oprit în gara Băneasa, mulţimea a început să strige numele Regelui Mihai şi să fluture steagurile şi steguleţele tricolore.

La rândul lor, la coborârea din tren, principesa Margareta şi principele Radu au salutat mulţimea şi le-au urat oamenilor "La mulţi ani!".

"Călătoria a fost minunată, absolut minunată. A fost frig, dar oamenii ne-au primit cu mare căldură, prietenie şi dragoste. Peste tot am fost primită foarte călduros", a declarat principesa Margareta.

Ea a precizat că nu se aştepta ca atât de multe persoane să vină în staţiile în care trenul regal a oprit, pentru ca Familia Regală să îi salute pe români de Ziua Naţională a României.

De asemenea, principesa Margareta a spus că această călătorie simbolică va fi repetată anul viitor, de Ziua Naţională a României, deoarece oamenii i-au rugat pe membrii familiei sale să revină de 1 Decembrie în locurile vizitate în acest an.

Totodată, principesa Margareta a spus că seria de evenimente organizate de Familia Regală de 1 Decembrie a inclus, pe lângă sărbătoarea Marii Uniri, şi o seară pentru diplomaţi şi o ceremonie pentru furnizorii Casei Regale, care au avut loc la Castelul Peleş din Sinaia.

De asemenea, în această călătorie au fost alături de Familia Regală şi membri ai Corpului Diplomatic, personalităţi ale vieţii publice, precum şi vârstnici şi copii, beneficiari ai programelor inter-generaţionale derulate de Fundaţia "Principesa Margareta a României".

"Am fost şi cu familia noastră", a spus principesa Margareta. Aceasta a precizat că, deşi nu au participat la evenimentele organizate de 1 Decembrie, Regina Ana şi Regele Mihai I sunt foarte bine.

Pe de altă parte, la încheierea călătoriei simbolice de Ziua Naţională a României, principesa Margareta a ţinut în mâini un buchet de flori, în culorile roşu, galben şi albastru. "Sunt din partea soţului meu (principele Radu, n.r.), mi le-a dat astăzi de dimineaţă. (Buchetul, n.r.) e făcut special pentru Ziua Unirii", a spus aceasta.

La rândul său, principele Radu a spus că a ales acest buchet special pentru principesa Margareta, deoarece tricolorul este "cea mai frumoasă reflectare a spiritului naţional şi simbolul că nu numai Familia Regală este o familie, ci şi România este o familie alcătuită din mai mulţi membri".

Totodată, principesa Margareta şi principele Radu le-au urat românilor "La mulţi ani!" şi să fie uniţi. "La mulţi ani cu căldură în suflet, fiindcă decembrie nu este o lună călduroasă, dar toată lumea este mândră şi este un mare câştig. La mulţi ani tuturor!", a spus principele Radu.

Acesta a mai spus că membrii Familiei Regale sunt foarte fericiţi că românii sunt alături de ei. "Suntem foarte fericiţi. Înseamnă că oamenii se simt inspiraţi de Coroană, ceea ce este frumos", a precizat principele Radu.

Familia Regală a fost însoţită până la ieşirea din gara Băneasa de mulţime, care a cântat "Mulţi ani trăiască" şi a strigat numele Regelui Mihai.

De ce au venit toţi aceşti oameni să salute Familia Regală de 1 Decembrie, înfruntând frigul şi ninsoarea? Răspunsul a fost dat de o tânără mamă, Gabriela, care a venit la gara Băneasa împreună cu băieţelul său de doi ani. "Am venit pentru că prefer să trăiesc istoria", a declarat femeia, pentru agenţia MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici