Restructurări la cotidianul american Daily News: 17 posturi din redacţia ziarului vor fi desfiinţate

Cotidianul american Daily News va face restructurări în zona de print, cel puţin 17 posturi de jurnalişti urmând să fie desfiinţate.

46 afișări
Imaginea articolului Restructurări la cotidianul american Daily News: 17 posturi din redacţia ziarului vor fi desfiinţate

Restructurări la cotidianul american Daily News: 17 posturi din redacţia ziarului vor fi desfiinţate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Pe lângă cele 17 posturi de jurnalişti, va fi restructurat şi departamentul de vânzări al publicaţiei, potrivit unor surse citate de capitalnewyork.com, informează theguardian.com.

Daily News a mai trecut printr-o restructurare în mai 2013, când au fost desfiinţate peste 20 de posturi din redacţia publicaţiei.

Redactorul-şef al Daily News, Colin Myler - fostul editor al tabloidului britanic News of the World, închis în 2011 de Rupert Murdoch din cauza unui scandal privind interceptările telefonice ilegale -, a încercat să dea o tentă pozitivă noului proces de restructurare, într-o notă internă transmisă angajaţilor cotidianului american.

În loc de concedieri, Colin Myler a vorbit despre "schimbări strategice" care vor întări poziţia cotidianului Daily News, îl vor face mai competitiv şi vor accelera planurile publicaţiei privind expansiunea digitală.

Aceste reduceri de personal vor contribui la "reinvestirea resurselor în oameni şi tehnologie" la nivelul întregului business al Daily News, a mai spus Colin Myler.

Acesta a mai spus că, în primele şase luni ale anului 2014, toate activele digitale ale Daily News au atras o audienţă de 47 de milioane de vizitatori unici pe lună, la nivel naţional. Aceasta reprezintă o creştere cu 46% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a mai spus Colin Myler.

Anunţul privind restructurările a fost primit cu lacrimi din partea angajaţilor publicaţiei, mai scrie theguardian.com.

Daily News se situează pe locul al patrulea în rândul publicaţiilor cu cel mai mare tiraj din SUA, având sediul central în New York. A fost înfiinţat în 1919 şi a fost primul cotidian american care a adoptat forma de tabloid.

Din 2014, publicaţia Daily News este deţinută de omul de afaceri american Mortimer Zuckerman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici