Robert Turcescu a semnat un contract pe trei ani cu B1 TV, unde va realiza un talk-show

Jurnalistul Robert Turcescu a declarat pentru MEDIAFAX că a semnat un contract pe trei ani cu postul de televiziune B1 TV, unde va realiza emisiunea "Sută la Sută cu Robert Turcescu", de luni până joi, începând cu ora 20.00.

169 afișări
Imaginea articolului Robert Turcescu a semnat un contract pe trei ani cu B1 TV, unde va realiza un talk-show

Robert Turcescu a semnat un contract pe trei ani cu B1 TV, unde va realiza un talk-show (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Am semnat un contract pe trei ani. Emisiunea va începe, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni. Va fi un talk-show difuzat de luni până joi, începând cu ora 20.00", a declarat Turcescu, luni, pentru MEDIAFAX.

Totodată, el a precizat că nu va prelua nicio funcţie de conducere în cadrul televiziunii, fiind semnat un contract între două entităţi juridice. "Nu voi fi în funcţie de conducere. A fost semnat un contract între firma mea de producţie şi compania care e acţionar majoritar la B1 TV. Deci, e un contract între două entităţi juridice", a subliniat Turcescu.

"În proporţie de 90%, emisiunea se va numi «Sută la Sută cu Robert Turcescu»", a mai spus jurnalistul pentru MEDIAFAX.

Jurnalistul Robert Turcescu a anunţat, pe 16 august, pe blogul personal, că pleacă din Realitatea Media, precizând că pentru el a sosit vremea să deschidă un alt capitol.

Contactat de MEDIAFAX, Robert Turcescu a spus că demisia lui din trustul Realitatea Media se aplică începând de luni, 16 august.

Robert Turcescu are 17 ani de experienţă în presă, de-a lungul vremii lucrând ca reporter, redactor, realizator şi comentator atât în radio şi televiziune, cât şi în presa scrisă centrală (Curierul Naţional, Ziua, Evenimentul zilei, Dilema, Cotidianul).

Potrivit informaţiilor postate pe blogul personal, Robert Turcescu a început să lucreze la Realitatea TV în anul 2003, când a început să prezinte un talk-show politic. El precizează că s-a dus la Realitatea TV după ce Rodica Culcer, la momentul respectiv director al departamentului Ştiri de la Europa FM, i-a restructurat postul de redactor-şef al Europa FM.

Robert Turcescu s-a numărat printre persoanele cu cele mai mari şanse să preia interimar funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), după ce fostul Consiliu de Administraţie al TVR, condus de Alexandru Sassu, a fost demis. Turcescu a refuzat însă oferta de a prelua interimar această funcţie.

Televiziunea generalistă B1 TV a fost lansată în decembrie 2001, ca post local pentru Bucureşti. În 2004, News Corporation, compania media fondată de Rupert Murdoch, a achiziţionat 12,5% din pachetul de acţiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii. Potrivit site-ului CNA, deţinătoarea licenţei audiovizuale a postului B1 TV este societatea News Television (România) SRL, al cărei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Acţionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu acţiuni la purtător) - 87,5% şi News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Acţionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listată la bursa New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici