România va fi promovată în străinătate prin intermediul pictorilor şi sculptorilor români

Cataloagele şi lucrările pictorilor şi sculptorilor români vor fi prezente în sediile Institutului Cultural Român (ICR) din străinătate, în birourile de promovare turistică, dar şi în holurile hotelurilor din România, a declarat agenţiei MEDIAFAX Maria Grapini, ministrul pentru IMM şi Turism.

498 afișări
Imaginea articolului România va fi promovată în străinătate prin intermediul pictorilor şi sculptorilor români

România va fi promovată în străinătate prin intermediul pictorilor şi sculptorilor români (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

"Pe 27 ianuarie mă întâlnesc cu reprezentanţii Consiliului Consultativ pentru turism şi o să le prezint propunerile mele. Urmează să semnăm şi un acord cu ICR pentru ca în ţările unde au spaţii să se expună periodic lucrări ale pictorilor şi sculptorilor români. Unul din atuurile României este turismul cultural şi trebuie să îl promovăm mai mult", a spus Grapini.

Ea a afirmat că atât în sediile ICR, cât şi în birourile de promovare turistică a României în străinătate, ar trebui să existe un mic spaţiu unde artiştii să-şi poată expune dacă nu operele, cel puţin cataloagele şi datele de contact.

De asemenea, Grapini va vorbi cu hotelierii români şi va încerca să-i convingă să găzduiască în holurile hotelurilor operele şi cataloagele artiştilor români.

"În străinătate, chiar şi în unele camere de hotel am văzut cataloage cu lucrări ale artiştilor din ţările respective. Pe de o parte vor promova turismul românesc, ajutăm şi artiştii să se promoveze şi înfrumuseţăm şi holurile hotelurilor româneşti", a mai spus Grapini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici