Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva, în turneu în România

Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva, voci care s-au remarcat pe cele mai mari scene ale lumii, vor concerta pentru prima dată împreună în România, în cadrul turneului "Cele trei dive", care se va desfăşura la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti, între 17 - 23 decembrie.

740 afișări
Imaginea articolului Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva, în turneu în România

Leontina Văduva, Ruxandra Donose şi Teodora Gheorghiu

Cele trei dive Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu şi Leontina Văduva vor fi pentru prima dată împreună pe scenele din România, la invitaţia pianistului Horia Mihail, care le va acompania, informează Radioul Public.

Turneul naţional extraordinar "Cele trei dive" se va desfăşura la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti, între 17 şi 23 decembrie, după programul: Sala Filarmonicii din Iaşi - pe 17 decembrie, ora 19.00; Sala Auditorium Maximum Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj Napoca - 19 decembrie, ora 19.00; Sala Capitol din Timişoara - 21 decembrie, ora 19.00; Sala Radio, Bucureşti - 23 decembrie, ora 19.00, împreună cu Orchestra Naţională Radio, dirijată de Iurie Florea.

Dacă triada Pavarotti-Domingo-Carreras a devenit un brand preluat apoi cu succes de tenori din toată lumea, care au apelat la această formulă, în cadrul turneului "Cele trei dive", publicul va descoperi această idee de tripletă, realizată pornind de la alegerea vocilor şi continuând cu "negocierea" repertoriului, care va fi unul foarte atractiv, cu arii şi duete celebre din opere precum "Habanera" din "Carmen" de Bizet, "Aria Adelei" din "Liliacul" de Strauss, "Aria Charlottei" din "Werther" de Massenet, duete celebre din "Nunta lui Figaro" de Mozart, "Lakme" de Delibes, "Povestirile lui Hoffmann" de Offenbach, precum şi celebrul "Noel" de Adolphe Adam cântat de toate trei.

Unul dintre numele celebre ale generaţiei sale la nivel internaţional, mezzo-soprana Ruxandra Donose s-a bucurat de aprecierea criticii şi a publicului pe scenele de operă şi în sălile de concert peste tot unde a cântat în întreaga lume. Vocalitatea ei expresivă, muzicalitatea şi eleganţa prezenţei scenice i-au permis abordarea unui repertoriu larg atât de operă, cât şi vocal-simfonic. De la Opera de Stat din Viena, angajamentele au condus-o în întreaga lume, de la Royal Opera House Covent Garden din Londra la Metropolitan Opera New York, de la San Francisco Opera la operele naţionale din Paris, Berlin, Los Angeles, Munchen, Madrid şi Tokyo.

Soprana Teodora Gheorghiu a cântat alături de unii dintre cei mai importanţi dirijori din lume, precum Seiji Ozawa, Franz Welser-Möst, Marco Armiliato, Bertrand de Billy, Peter Schneider, Adam Fischer şi Christophe Rousset. În afara scenei de operă, cariera Teodorei Gheorghiu este bogată în apariţii în recitaluri şi concerte vocal-simfonice. Între acestea se numără colaborările cu Academy of Ancient Music din Londra, Orchestre Symphonique de la Monnaie, Orchestre National de Belgique, Lucerne Symphony Orchestra.

Leontina Văduva, o soprană cu o voce lirică inconfundabilă, excelează în personajele pline de poezie precum cel al Julietei, al Violetei din "Traviata" sau al Margaretei din "Faust", creaţii în care şi-a demonstrat măiestria artistică. A cântat pe mari scene precum Paris (Opera Bastille, Châtelet, Opera Comică, Théâtre des Champs Elysées, Sala Gaveau), Londra (Covent Garden), Milano (La Scalla), Viena (Staatsoper), New York (Metropolitan).

Organizatorii turneului sunt Radio România Cultural şi Accendo, iar coproducători: TVR 3, Radio România Regional (TVR Iaşi şi Radio Iaşi, TVR Cluj şi Radio Cluj, TVR Timişoara şi Radio Timişoara).

Biletele se găsesc la casele de bilete ale Filarmonicii din Iaşi, Operei maghiare din Cluj, Filarmonicii din Timişoara şi Sălii Radio din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici