Şcoli de teatru din Bulgaria, Polonia, Slovacia, Republica Moldova şi România, la FIST

Şcoli de teatru din România, Polonia, Republica Moldova, Slovacia şi Bulgaria vor participa la a treia ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST), care se va desfăşura la Suceava la începutul lunii iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

108 afișări
Imaginea articolului Şcoli de teatru din Bulgaria, Polonia, Slovacia, Republica Moldova şi România, la FIST

Şcoli de teatru din Bulgaria, Polonia, Slovacia, Republica Moldova şi România, la FIST (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Directorul FIST, profesorul Paul Chiribuţă, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că festivalul este unic în România şi printre puţinele din Europa.

În acest an vor fi prezente zece şcoli de teatru, dintre care şase din România şi patru din Polonia, Republica Moldova, Slovacia şi Bulgaria.

“Ne-am orientat anul acesta către şcoli care vin din spaţiul est-european, balcanic chiar, în perspectiva unei dezvoltări pe care o preconizăm a acestui festival care, dincolo de aceste manifestare, de spectacole, de prezenţă efectivă, poate genera şi proiecte la nivel european, balcanic şi cred că asta ar fi direcţia pe care acest festival ar trebui să se dezvolte în viitor”, a spus Chiribuţă.

El a arătat că primele două ediţii au pus în valoare interesul publicului şi, în special, al tineretului, al elevilor pentru fenomenul teatral, pentru încercările şi reuşitele studenţilor.

Directorul FIST a adăugat că audienţa în rândul tinerilor este “un lucru extraordinar de îmbucurător” pentru misiunea de educaţie pe care o are teatrul.

“Cred că această iniţiativă va evolua şi eu sper ca în viitorul destul de apropiat să putem genera aici un centru internaţional de creaţie a tinerelor generaţii", a afirmat directorul FIST, Paul Chiribuţă.

A treia ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru (FIST) se va desfăşura la Suceava, în perioada 4-11 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici