Secţiuni ale site-ului Telegraph, atacate de un grup de hackeri români

Două secţiuni ale site-ului cotidianului britanic Telegraph a fost ţinta unui atac informatic, lansat de un grup care se prezintă drept "Romanian National Security" şi care protestează faţă de remarci referitoare la "ţigani" şi o ediţie a emisiunii Top Gear, relatează The Guardian, în pagina online.

64 afișări
Imaginea articolului Secţiuni ale site-ului Telegraph, atacate de un grup de hackeri români

Secţiuni ale site-ului Telegraph, atacate de un grup de hackeri români

Secţiunile "Short Breaks" şi "Wine And Dine" ale site-ului au fost sparte şi, la ora difuzării ştirii, nici una dintre cele două secţiuni nu mai afişează logo-ul şi mesajul hackerilor şi nu mai poate fi accesată.

Mesajul postat pe secţiunea "Short Breaks" critică emisiunea Top Gear, care creează o imagine incorectă a românilor: "Ne-am saturat sa vedem cum niste «gunoaie» ca voi incearca sa isi bata joc de tara noastra. Sa ne creati o imagine cu totul alta fata de cea reala, si numindu-ne «romanian gypsies» difuzand emisiuni de tot cacatul gen TopGear. Daca ati avut tupeul sa enervati o tara intreaga, aflati ca nu ne vom opri aici! Romania".

Mesajul conţine şi textul "Guess what, gypsies aren't Romanians, morons" ("Ce să vezi, ţiganii nu sunt români, idioţilor!").

Sunbelt Software, care a identificat iniţial problema, a afirmat că a alertat Telegraph, dar metoda prin care hackerii au pătruns în site nu este cunoscută. Chris Boyd, de la Sunbelt Software, a afirmat că grupul de hackeri nu pare a fi cunoscut nici măcar în rândul celorlalţi hackeri români, sugerând că atacul ar putea fi opera unei persoane nemulţumite de cotidianul britanic.

În martie 2009, sistemele informatice de la Telegraph au fost atacate, permiţând publicarea adreselor de email ale unor utilizatori înregistraţi. Atacul pare să fi fost tot opera unui hacker român, ceea ce ar putea sugera că site-ul a devenit o ţintă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici