Sediul cotidianului belgian Le Soir, evacuat în urma unei alerte cu bombă

Sediul cotidianului belgian francofon Le Soir, din centrul Bruxellesului, a fost evacuat duminică după "un telefon anonim" care conţinea ameninţări privind un atentat cu bombă, a anunţat redacţia.

113 afișări
Imaginea articolului Sediul cotidianului belgian Le Soir, evacuat în urma unei alerte cu bombă

Sediul cotidianului belgian Le Soir, evacuat în urma unei alerte cu bombă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apelul a fost efectuat după-amiază de un individ care susţinea că face parte din extrema-stângă şi protesta faţă de modul în care a fost tratat subiectul atacului de la revista satirică franceză Charlie Hebdo, după care ziarul belgian a publicat caricaturi cu profetul Mahomed.

"Un telefon anonim care conţinea ameninţări a fost primit la redacţie, în urma căruia s-a decis evacuarea clădirii", a declarat pentru Belga Maroun Labaki, responsabil cu paginile internaţionale ale cotidianului.

"Va exploda în redacţia voastră. Nu ne luaţi în serios", a afirmat autorul apelului anonim, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de jurnalista Martine Dubuisson.

Autorul a protestat, în numele extremei-stângi, faţă de acoperirea mediatică a atentatului de la Charlie Hebdo, acuzată că "alimentează extrema-dreaptă".

Toată strada Royale, unde se află redacţia ziarului, a fost încercuită de forţele de ordine, a precizat agenţia de presă Belga.

Potrivit lui Labaki, tipografia grupului, situată la Nivelles, a fost de asemenea evacuată, ca măsură de precauţie.

Această alertă cu bombă a intervenit duminică, în timp ce peste 10.000 de persoane defilau la Bruxelles în cadrul unui "marş cetăţenesc împotriva duşmăniei şi pentru libertate de exprimare", în urma atacurilor sângeroase comise săptămâna aceasta la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici