Serile Filmului Românesc: Proiecţia filmului de Oscar, "Son of Saul", în prezenţa lui Levente Molnár

În cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc (SRF) 2016 de la Iaşi va avea loc proiecţia filmului premiat anul acesta la Oscar, "Fiul lui Saul/ Son of Saul ", în care joacă actorul român Levente Molnár şi care va fi prezent la evenimentul programat la Palas Mall pentru joi, 5 mai, la ora 19:00.

187 afișări
Imaginea articolului Serile Filmului Românesc: Proiecţia filmului de Oscar, "Son of Saul", în prezenţa lui Levente Molnár

Serile Filmului Românesc: Proiecţia filmului de Oscar, "Son of Saul", în prezenţa lui Levente Molnár

Serile Filmului Românesc (SRF 2016), ediţia a VII-a, are loc la Iaşi, în perioada 4 – 8 mai.

Proiecţia filmului va avea loc în incinta sălii Rossini din cadrul Complexului Palas Mall din Iaşi, iar intrarea se va face pe bază de invitaţie (rezervările se fac la numărul de telefon 0735.217.706).

Din cadrul lansării filmului "Fiul lui Saul/ Son of Saul", nu vor lipsi covorul roşu, primirea de gală a invitaţilor, sesiunea de Q&A (questions & answers – întrebări şi răspunsuri), de după proiecţie şi nici fotografiile.

"Fiul lui Saul/ Son of Saul ", primul lungmetraj al regizorului László Nemes, este un film cu peste 30 de nominalizări şi 22 de premii câştigate. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi a fost desemnat "Cel mai bun film străin" la ediţia din acest an a Globurilor de Aur. Filmul este câştigător al unui Premiu Oscar (28 februarie 2016, Los Angeles) la categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină".

Filmul îl prezintă pe Saul Ausländer (Géza Röhrig) care este un prizonier evreu din Ungaria, forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare din lagărul de concentrare. În timp ce se află într-unul dintre crematorii, Saul descoperă cadavrul unui băiat pe care îl bănuieşte a fi propriul său fiu şi decide să îndeplinească o misiune imposibilă, aceea de a salva din flăcări trupul neînsufleţit al copilului şi a-l înmormânta cum se cuvine. Filmul prezintă cele două zile din viaţa unui bărbat obligat să îşi uite umanitatea şi încercarea lui disperată de a găsi mântuirea salvând corpul copilului.

Trailerul poate fi urmărit AICI.

Levente Molnar, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie în acest film; el îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagarul de concentrare.

Anunţul de lansare a lungmetrajului în România a fost legată de Comemorarea Victimelor Holocaustului. Transilvania Film a anunţat pe 27 ianuarie, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, premiera în cinematografe a filmului "Fiul lui Saul/ Son of Saul" în data de 11 martie.

Levente Molnár s-a născut în 10 martie 1976, la Baia Mare. Este un actor maghiar din România, cunoscut pentru rolul său din Fiul lui Saul, film distins cu premiul Oscar pentru Cel mai bun film într-o limbă străină din 2016. Molnár a studiat actoria la Universitatea Babeş-Bolyai, la clasa profesorului András Hatházi. În anul 2002, după absolvirea facultăţii, a fost angajat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj. De asemenea, a jucat în filmele "Morgen" (2010) , "Jucăria" (2010), "Pentru fericirea noastră" (2010), "Chuck Norris vs Comunism" (2015).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici