Stelian Tănase este propunerea PNL pentru poziţia de şef interimar al TVR

Stelian Tănase a fost confirmat oficial de către PNL ca propunere pentru şefia intermediară a TVR, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

1117 afișări
Imaginea articolului Stelian Tănase este propunerea PNL pentru poziţia de şef interimar al TVR

Stelian Tănase (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Pocora a mai precizat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a comunicat premierului Victor Ponta, propunerea oficială a PNL pentru şefia TVR în persoana lui Stelian Tănase, iar liderul PSD a agreeat această propunere.

Purtătorul de cuvânt al PNL a mai spus că au fost informaţi şi ceilalţi lideri de partide din USL.

Anterior, surse politice declaraseră pentru MEDIAFAX că Stelian Tănase este nominalizarea agreată de liderii PNL pentru poziţia de preşedinte director general al TVR.

Noua propunere a PNL pentru această poziţie vine după ce plenul Parlamentului nu l-a putut valida pe Rareş Bogdan în poziţia de şef interimar al TVR, ca urmare a absenţei în bloc a parlamentarilor PSD.

Parlamentarii se vor reuni vineri la ora 12:00 în şedinţă comună pentru a stabili directorul interimar al TVR, la ora 11 fiind convocate Comisiile de Cultură, a anunţat preşedinţele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Stelian Tănase: Am discutat cu Crin Antonescu despre soarta TVR, dar nu mi s-a făcut o propunere clară

Stelian Tănase a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că a purtat o discuţie, miercuri seară, cu Crin Antonescu despre soarta Televiziunii Române, însă nu i s-a făcut încă o propunere clară să preia conducerea TVR.

"Nu este nimic care să fie o ştire, de fiecare dată când se schimbă directorul la TVR lumea năvăleşte pe mine, că sunt favoritul în cursă. Este aceeaşi poveste (...) În acest moment nu este nimic serios, nici măcar o ofertă, o discuţie pe obiectul muncii", a susţinut Stelian Tănase.

Totuşi, întrebat dacă a discutat cu Crin Antonescu, liderul PNL, privind TVR, Stelian Tănase a spus că a purtat o discuţie cu acesta, miercuri seară, despre soarta Televiziunii publice.

"Nu se poate spune că eu trebuie să spun da sau nu sau că am acceptat (...) Sigur că ei se grăbesc foarte tare, dar eu nu mă grăbesc deloc", a spus Stelian Tănase.

Întrebat dacă ar fi interesat să conducă TVR, Stelian Tănase a spus: "Depinde ce mi se cere, nu a pus nimeni marfa pe masă".

"Cu mine s-a mai discutat, de două ori am refuzat să fiu directorul televiziunii şi s-a discutat mai concret decât acum (...) pentru că trebuie să ţi se spună şi ce e acolo, eu nu ştiu nimic din ce e acolo şi ce probleme sunt şi ce ar trebui rezolvat. Încă nu e nimic de substanţă. Trebuie să mi se facă propunerea şi atunci spui da sau nu, dar nu sunt în situaţia asta", a mai spus Stelian Tănase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici