Televiziunea publică din China a folosit imagini din filmul "Top Gun" pentru a lăuda armata chineză

Televiziunea naţională din China este ironizată tot mai mult de utilizatorii de internet care au remarcat faptul că un reportaj despre manevrele aviaţiei chineze, prezentat de acest post, conţineau imagini extrase din filmul american "Top Gun", lansat pe marile ecrane în 1986.

196 afișări
Imaginea articolului Televiziunea publică din China a folosit imagini din filmul "Top Gun" pentru a lăuda armata chineză

Televiziunea publică din China a folosit imagini din filmul "Top Gun" pentru a lăuda armata chineză

China Central Television (CCTV) a difuzat pe 23 ianuarie imagini din timpul unui exerciţiu efectuat de forţele aeriene ale Armatei de eliberare a poporului, care arătau un avion ce trăgea o serie de rafale de gloanţe către un alt avion. Acesta din urmă a explodat spectaculos, iar aceste imagini erau însoţite de interviuri acordate de ofiţerii chinezi.

Însă pasionaţii de filme americane au remarcat faptul că acele imagini erau în realitate pasaje extrase din "Top Gun", un film lansat în 1986, cu Tom Cruise în rolul principal, care glorifica meritele aviaţiei militare americane. Publicaţia Wall Street Journal a postat pe site-ul ei imaginile difuzate de CCTV şi pasajele extrase din "Top Gun", pentru a demonstra faptul că era vorba de aceleaşi imagini.

Noua "stângăcie" a postului public chinez a făcut deliciul multor utilizatori de internet, care se plâng tot mai des în comentariile lor de faptul că trebuie să "îndure" programele difuzate de CCTV, care sunt, în opinia lor, "îmbuibate" de propagandă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici