Trei canale TVR, amendate cu suma totală de 85.000 de lei de CNA pentru dezechilibre în campanie

Posturile TVR 1, TVR 3 şi TVR Info au fost amendate, marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu suma totală de 85.000 de lei pentru dezechilibre în reflectarea campaniei electorale.

381 afișări
Imaginea articolului Trei canale TVR, amendate cu suma totală de 85.000 de lei de CNA pentru dezechilibre în campanie

Trei canale TVR, amendate cu suma totală de 85.000 de lei de CNA pentru dezechilibre în campanie (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

CNA a analizat, marţi, raportul privind reflectarea campaniei pentru alegerile locale din 2012 în audiovizual, comparând durata apariţiei diverşilor competitori electorali pe posturi, în emisiunile electorale (în care candidaţii îşi pot prezenta programele politice şi activităţile de campanie electorală) şi în cele informative (în care pot fi difuzate informaţii privind sistemul electoral, tehnica votării şi activităţile de campanie ale competitorilor electorali), precum şi numărul de apariţii ale reprezentanţilor competitorilor electorali în emisiunile de dezbatere electorală (în care competitorii electorali, susţinătorii sau reprezentanţii acestora, precum şi jurnaliştii, analiştii şi alţi invitaţi pun în discuţie programele electorale şi teme de interes public privind campania electorală).

Au fost luate în vedere aceste coordonate în ultima săptămână de campanie, dar şi pe toată durata desfăşurării campaniei pentru alegerile locale în audiovizual (11 mai - 7 iunie).

CNA a constatat că, în ultima săptămână de campanie, la TVR 1 candidaţii USL au fost prezentaţi timp de 3.263 de secunde, în timp ce cei de la PDL au apărut pe post timp de 1.280 de secunde. În emisiunile de dezbatere electorală, tot în ultima săptămână, reprezentanţii USL au avut patru prezenţe, în timp ce cei de la PDL au avut două prezenţe.

TVR 1 a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 30.000 de lei.

Aceeaşi amendă a primit-o şi postul TVR 3, unde, în emisiunile electorale candidaţii USL au avut 234 de secunde pe post, iar cei ai PDL - 408 secunde, în ultima săptămână. Pe de altă parte pe toată perioada campaniei, USL a avut 8.976 de secunde, iar PDL - 5.683 de secunde.

Postul TVR Info a fost şi el sancţionat, cu amendă de 25.000 de lei, întrucât în ultima săptămână, în emisiunile electorale, candidaţii USL au fost prezentaţi timp de 8.907 secunde, iar cei de la PDL - 2.810 secunde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici