Trofeul Anim'est 2011 pleacă în Estonia

Trofeul Anim'est de anul acesta a fost acordat filmului estonian de scurtmetraj "Body Memory", în cadrul galei de închidere a festivalului, sâmbătă, la Cinema Patria din Capitală.

202 afișări
Imaginea articolului Trofeul Anim'est 2011 pleacă în Estonia

Trofeul Anim'est 2011 pleacă în Estonia

"Body Memory", în regia lui Ulo Pikkov, care a primit premiul în valoare de 2.500 de euro, vorbeşte despre cât de multe lucruri îşi aminteşte trupul uman. Trofeul i-a fost înmânat realizatorului de regizorul american Shane Acker.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj (1.000 de euro) a fost acordat producţiei germane "Lumea exterioară", în timp ce premiul pentru cel mai bun lungmetraj a revenit filmului rusesc "Răţuşca cea urâtă" din Rusia.

Menţiunea specială a juriului de scurtmetraj a fost acordată filmului "Millhaven" din Polonia.

Premiul pentru ce mai bun film studenţesc a revenit peliculei "Alb, nu alb" din Germania iar menţiunea, la aceeaşi categorie, a fost acordată filmului "Ishihara" din Israel.

Premiul pentru cea mai bună producţie românească, în valoare de 500 de euro, a fost acordat filmului "Ţipătul" de Sebastian Cosor, care a primit şi premiul pentru cel mai bun film din secţiunea Balkanimation.

"I Say Fever" de Ramona Falls (Statele Unite ale Ameriicii) a primit premiul pentru cel mai bun videoclip, iar premiul pentru cel mai bun clip publicitar a revenit titlului "Vitra-Kuubo".

Premiul publicului, acordat unui scurtmetraj din secţiunea Mozaic, a fost decernat filmului "Flamingo Pride" (Germania), în timp ce premiul pentru cel mai bun film din secţiunea Minimest a revenit producţiei "Gruffalo" (Marea Britanie).

Cea de-a şasea ediţie Anim'est a însemnat 436 de scurtmetraje şi lungmetraje, provenind din 45 de ţări, proiectate la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union şi Club Control, 4 ateliere de film de animaţie, organizate la Shift Pub, Sala ArCuB, Centrul Ceh şi Centrul Cultural al Republicii Ungare, 3 expoziţii, 8 masterclass-uri, dezbateri şi prezentări susţinute la Cinema Union şi trei conferinţe la Sala ArCuB, 2 lansări de DVD-uri, 10 petreceri până în zori în Club Control, o noapte întreagă de proiecţii de scurtmetraje animate bizare şi live act-uri marca Mirai Mizue, Montgomery Clunk şi Res Es (Creepy Animation Night 3 la Cinema Patria), 80 de oi virtuale 3D în prima aplicaţie smartphone dezvoltată de un festival de film din România, 150 de invitaţi români şi străini.

Festivalul, desfăşurat în perioada 7 - 16 octombrie în Capitală a fost deschis cu proiecţia în premieră naţională a filmului "Crulic - Drumul spre dincolo" de Anca Damian. Regizorul, scenaristul şi creatorul de efecte vizuale din Statele Unite Shane Acker a fost Animatorul Invitat al Anim'est 2011.

În premieră pentru un eveniment major de film din România, Anim'est va organiza o ediţie specială, la Chişinău, în Republica Moldova, în perioada 3 - 6 noiembrie. Evenimentul din capitala Republicii Moldova va fi deschis tot cu drama "Crulic", de Anca Damian.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membrul al reţelei paneuropene Cartoon, este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici