Turneu european pentru Teatrul Naţional Bucureşti cu spectacolul "D'ale noastre"

Spectacolul de teatru coregrafic "D'ale noastre", realizat de Gigi Căciuleanu, după texte de I.L. Caragiale, va fi prezentat, sub titlul "Ta Ra Ta Tam", într-un mini-turneu european, la Paris, Londra şi Bruxelles, potrivit unui comunicat al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB).

182 afișări
Imaginea articolului Turneu european pentru Teatrul Naţional Bucureşti cu spectacolul "D'ale noastre"

Turneu european pentru Teatrul Naţional Bucureşti cu spectacolul "D'ale noastre" (Imagine: Razvan Chirila/Mediafax Foto)

"D'ale noastre", spectacolul de teatru coregrafic cu tipologii de inspiraţie caragialiană, creat de cunoscutul dansator şi coregraf Gigi Căciuleanu, a cărui premieră a avut loc la finalul stagiunii trecute şi se joacă pe scena Sălii Mari a TNB, va fi prezentat în trei importante capitale europene, după următorul program: Paris - 17 noiembrie, la prestigiosul Espace Cardin, Londra - 19 noiembrie, la Cadogan Hall şi Bruxelles - 21 noiembrie, la Palais des Beaux Arts /Bozar-Salle M.

Spectacolul este o coproducţie a Teatrului Naţional "I.L.Caragiale", sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava", şi a Fundaţiei "Art Production".

După premiera oficială din luna iunie, de la TNB, care a marcat "încheierea apoteotică a stagiunii", presa de specialitate a elogiat pe larg "demonstraţia de stil şi inventivitate" a montării "magice" semnate de reputatul coregraf, care a întruchipat prin acest spectacol un vis mai vechi al său, acela de a rescrie "pe limba teatrului coregrafic" ceea ce îi inspiră tumultuoasa lume a lui Caragiale.

Spectacolul este interpretat de "dans-actorii" Ramona Bărbulescu, Rasmina Călbăjos, Alexandru Călin, Lari Giorgescu, Ştefan Lupu, Ioana Marchidan, Ioana Macarie, Cristian Nanculescu, Adrian Nour, Vanda Ştefănescu, Istvan Teglas, membri ai "Gigi Căciuleanu Romania Dance Company".

Asistentă de coregrafie este Lelia Marcu, iar scenografia şi costumele sunt semnate de Corina Grămoşteanu.

Creaţia coregrafică a lui Gigi Căciuleanu după I. L.Caragiale a fost una din primele producţii de excepţie prin care Teatrul Naţional Bucureşti a celebrat anul Caragiale - 2012, sub semnăturile unor artişti prestigioşi ai scenei.

Cartea de vizită a lui Gigi Căciuleanu este impresionantă. Absolvent al Şcolii Naţionale Superioare de Coregrafie din Bucureşti, şi-a şlefuit talentul la marea şcoală de balet a Teatrului Balşoi din Moscova. A fost solistul baletului Operei Române, dar a explorat concomitent şi abisul dansului experimental. În 1994, el a înfiinţat la Paris Compania "Gigi Căciuleanu" şi a fost numit director al Baletului Naţional Chilian în 2001.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici