TVR 1, lider de audienţă cu meciul Şahtior Doneţk - AS Roma

Meciul dintre Şahtior Doneţk şi AS Roma din cadrul UEFA Champions League a adus TVR 1 în poziţia de lider de audienţă la nivel naţional şi urban, marţi seară, între orele 21.45 şi 23.38, informează Televiziunea Publică.

108 afișări
Imaginea articolului TVR 1, lider de audienţă cu meciul Şahtior Doneţk - AS Roma

TVR 1, lider de audienţă cu meciul Şahtior Doneţk - AS Roma (Imagine: Shutterstock)

Partida din returul optimilor de finală a adunat în faţa micilor ecrane 963.000 de telespectatori la nivel naţional (ceea ce corespunde unui rating mediu de 4,8% şi 12,8% cotă de piaţă), 598.000 dintre aceştia aflându-se în mediul urban (rating mediu 5,2% şi share mediu 13,6%).

Minutul cu cea mai mare audienţă a meciului, la nivel urban, s-a înregistrat la 23.31, când 769.000 de români urmăreau, la TVR 1, meciul din UEFA Champions League, transmis în direct de la Doneţk (rating 6,7% şi cotă de piaţă 23,4%).

De asemenea, programul care a urmat partidei de fotbal s-a clasat pe primul loc în topul audienţelor serii. Astfel, "Rezumatele zilei UEFA Champions League", comentate de Dragoş Bocanaciu şi Emil Hossu Longin, a adus postului TVR 1, între orele 23.50 - 24.35, o medie de 448.000 de telespectatori la nivel naţional (2,4% rating şi 14% cotă de piaţă). La nivel urban, emisiunea a înregistrat o medie de 351.000 de telespectatori (3,1% rating şi 14,9% cotă de piaţă), iar targetul comercial a fost reprezentat de o medie de 190.000 de români (rating 3,7% şi 18,5% share).

Echipa pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, cu fundaşul Răzvan Raţ integralist, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia italiană AS Roma, în manşa secundă a optimilor competiţiei.

După partida de fotbal dintre Tottenham şi AC Milan, transmisă miercuri în direct pe TVR 1, de la 21.45, următoarele meciuri din UEFA Champions League care vor putea fi urmărite la TVR 1 vor avea loc pe 15 şi 16 martie (Bayern Munchen - Internazionale Milano, respectiv Real Madrid - Olympique Lyon).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici