Un sfert din populaţia planetei va fi conectată la internet până la sfârşitul anului

Numărul utilizatorilor de internet va ajunge în acest an la două miliarde, aproape o treime din populaţia de 6,9 miliarde de persoane a planetei, de la 1,75 miliarde anul trecut, potrivit unei agenţii a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

38 afișări
Imaginea articolului Un sfert din populaţia planetei va fi conectată la internet până la sfârşitul anului

Un sfert din populaţia planetei va fi conectată la internet până la sfârşitul anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cei 226 milioane de noi utilizatori estimaţi pentru anul acesta, 162 de milioane vor proveni din statele în curs de dezvoltare, a anunţat Uniunea Internaţională pentru Telecomunicaţii.

La sfârşitul acestui an 71% din populaţia ţărilor dezvoltate va avea acces la internet, faţă de numai 21% în ţările aflate în dezvoltare.

Creşterea accesului la internet în bandă largă este importantă, putând genera productivitate mai ridicată, locuri de muncă şi competitivitate economică, a afirmat secretarul general al Uniunii Internaţionale pentru Telecomunicaţii, Hamadoun Toure.

"Internetul în bandă largă este următoarea tehnologie cu impact major asupra lumii", a spus Toure.

Accesul la internet diferă în funcţie de regiunea geografică, variind de la 65% în Europa şi 55% pe continentele americane la 9,6% în Africa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici