Unul dintre cei mai importanţi clarinetişti, Pablo Barragán, în concert la Filarmonica din Braşov

Unul dintre cei mai importanţi clarinetişti ai generaţiei sale, Pablo Barragán, vine la Filarmonica Braşov, unde va susţine, joi, un concert alături de orchestră, iar sâmbătă, împreună cu Valentin Şerban şi Ioan Dragoş Dimitriu.

154 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai importanţi clarinetişti, Pablo Barragán, în concert la Filarmonica din Braşov

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Filarmonica din Braşov, clarinetistul Pablo Barragán cântă joi alături de orchestră, iar sâmbătă împreună cu artiştii braşoveni Valentin Şerban şi Ioan-Dragoş Dimitriu.

Născut în Marchena (Sevilla) în 1987, Pablo Barragán este unul dintre cei mai importanţi clarinetişti ai generaţiei sale. Publicul din România îl cunoaşte în special prin festivalul SoNoRo, dar joia aceasta, artistul va cânta alături de orchestra Filarmonicii Braşov dirijată de maestrul francez David Molard Soriano.

Clarinetistul spaniol Pablo Barragán a debutat ca solist la Festivalul de la Lucerna, într-un recital difuzat de RTS (Radio Elveţia). Criticii îl definesc ca fiind un muzician excepţional nu numai pentru virtuozitatea sa, ci şi pentru prezenţa sa impunătoare, pasiunea, abilităţile de comunicare şi sensibilitatea sa.

Distins cu Prix Credit Suisse Jeunes Solistes 2013, printre alte recunoaşteri internaţionale, cum ar fi Concursul Internaţional ARD München 2012, I Premio Juventudes Musicales de España 2011 sau Premiul Special European pentru Concursurile pentru Tineri Muzicieni 2011, Pablo este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai versatili şi mai interesanţi muzicieni ai generaţiei sale.

Pablo Barragán cântă exclusiv pe clarinetele Backun Lumière şi creează cu măiestrie o conexiune cu publicul său.

Interpretarea sa este diferenţiată, elegantă şi perfect nuanţată. Vrea să spună poveşti, să transmită emoţii şi să îşi creeze propria paletă de culori pentru fiecare lucrare. Pentru el, arta este o sursă constantă de inspiraţie.

Născut în 1989, dirijorul David Molard Soriano şi-a început educaţia muzicală ca elev de cor la Nancy, în Franţa. A studiat trompeta, pianul, orga şi trombonul bas. În 2019, a fost numit dirijor asistent al Orchestre National de France. În ultimii ani, David a dirijat, de asemenea, Opéra national de Lorraine, Opéra de Limoges, Orchestra de Cameră din Luxemburg, orchestra simfonică din Saint-Etienne (Franţa) şi Orchestra Filarmonicii din Liban cu Gabriel Yared, laureat al premiului Oscar. Pasionat de operă, David Molard Soriano a dirijat producţii cu Carmen, Dialogues des Carmélites, Madama Butterfly, La Traviata şi Le Nozze di Figaro (pusă în scenă de Daniel Slater). În calitate de dirijor asistent al lui Paavo Järvi din 2014 până în 2018, David Molard Soriano a lucrat la Orchestre de Paris, orchestra rezidentă a Filarmonicii din Paris; de asemenea, l-a asistat la noua sa Orchestră a Festivalului Estonian (Festivalul de Muzică din Pärnu şi BBC Proms).

Programul concertului de joi seară (ora 19) va fi: R. Schumann: Uvertura, Scherzo şi Finale, op. 52, C. M. von Weber: Concertul nr. 1 în fa minor pentru clarinet şi orchestră, op. 73, C. Saint-Saëns: Simfonia în Fa major, „Urbs Roma”.

Apoi, sâmbătă, Pablo Barragán va susţine şi un recital alături de violonistul braşovean Valentin Şerban (câştigător al marelui premiu al secţiunii de vioară la Concursul Internaţional „George Enescu”) şi de pianistul Ioan-Dragoş Dimitriu, care este în prezent managerul Filarmonicii Braşov.

Programul recitalului de sâmbătă seară (tot ora 19) va fi: C. M. von Weber - Grand Duo Concertant op. 48, Darius Milhaud - Suită pentru vioară, clarinet şi pian, Aram Khachaturian - Trio pentru vioară, clarinet şi pian.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici