Yahoo! negociază pentru a cumpăra 75% din platforma video online Dailymotion

Grupul american Yahoo! se află în negocieri pentru a achiziţiona de la France Télécom-Orange 75% din platforma video online Dailymotion, a anunţat miercuri cotidianul Wall Street Journal, citând surse implicate în acest dosar.

215 afișări
Imaginea articolului Yahoo! negociază pentru a cumpăra 75% din platforma video online Dailymotion

Yahoo! negociază pentru a cumpăra 75% din platforma video online Dailymotion

Aceasta va fi prima achiziţie majoră pentru Yahoo! de la numirea în funcţia de director general, vara trecută, a Marissei Mayer. Tranzacţia i-ar pemite grupului american să îşi consolideze poziţia în domeniul fişierelor video online în afara Statelor Unite, pe un segment în care grupul speră să crească tot mai mult, precizează aceeaşi publicaţie.

Achiziţia, despre care se spune că nu este iminentă, ar avea la bază o evaluare a valorii de piaţă a platformei Dailymotion la circa 300 milioane de dolari. Yahoo! ar putea în viitor să achiziţioneze şi restul de procente din această companie.

France Télécom-Orange şi-a crescut în ianuarie participaţia în platforma Dailymotion, de la 49% la 100%, însă, potrivit unei surse, grupul francez Orange s-ar afla în căutarea unui partener american pentru a împărţi capitalul platformei.

Nici Yahoo!, nici Dailymotion nu au comentat pentru moment aceste informaţii.

Dailymotion este un mic concurent al site-ului YouTube, care aparţine gigantului american Google. Potrivit cabinetului comScore, 2,5 miliarde de fişiere video sunt vizionate în fiecare lună pe YouTube.

Compania nu a fost cotată la bursă şi din acest motiv nu este obligată să comunice rezultatele sale financiare, însă a precizat că beneficiile sale au crescut cu 55% anul trecut.

France Télécom-Orange a investit în total 168 de milioane de dolari pentru a achiziţiona platforma Dailymotion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici