Acordarea ajutoarelor prin mecanismul european de stabilitate, condiţionată de ratificarea pactului bugetar UE

Ratificarea pactului bugetar privind înăsprirea disciplinei în zona euro va fi una dintre condiţiile pentru ca un stat să poată beneficia de ajutorul acordat în cadrul Mecanismului Permanent de Stabilitate (MES), conform celei mai recente forme a proiectului.

305 afișări
Imaginea articolului Acordarea ajutoarelor prin mecanismul european de stabilitate, condiţionată de ratificarea pactului bugetar UE

Acordarea ajutoarelor prin mecanismul european de stabilitate, condiţionată de ratificarea pactului bugetar UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ajutorul în cadrul Mecanismului Permanent de Stabilitate (MES) va fi condiţionat de ratificarea tratatului", potrivit proiectului.

Prin condiţionarea ratificării pactului bugetar de accesul la fondul permanent de stabilitate (MES), europenii au dat curs unei solicitări a Germaniei.

Cancelarul Angela Merkel este la originea proiectului de tratat al cărui principiu a fost stabilit pe 9 decembrie.

Această condiţie nu a figurat până acum în versiunile textului; proiectul va fi prezentat miniştrilor europeni ai Finanţelor care se vor reuni începând de luni la Bruxelles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici