Acţiunile Apple au avut în primul semestru cea mai slabă evoluţie din ultimii trei ani

Acţiunile Apple au scăzut cu 4% în această lună iar în primele şase luni au avut cea mai slabă evoluţie din ultimii trei ani, în condiţiile în care investitorii aşteaptă lansarea unor noi produse şi sunt îngrijoraţi de concurenţa Google, care ar putea duce la încetinirea dezvoltării companiei.

117 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Apple au avut în primul semestru cea mai slabă evoluţie din ultimii trei ani

Acţiunile Apple au avut în primul semestru cea mai slabă evoluţie din ultimii trei ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apple a înregistrat un declin de 8% al titlurilor, de la un maxim record de 363,13 dolari pe unitate atins pe 16 februarie.

Titlurile Apple nu au mai avut performanţe atât de slabe în primele şase luni ale unui an după cele din 2008, când piaţa de capital a fost afectată de cea mai gravă recesiune după Marea Depresiune.

Investitorii, îngrijoraţi deja de problemele de sănătate ale directorului general Steve Jobs, aflat în concediu medical, sunt preocupaţi de evoluţia acţiunilor ca urmare a creşterii Google pe piaţa smartphone.

În plus, a trecut mai mult de un an de când Apple a lansat tableta iPad, iar viitoarea versiune a iPhone nu va fi lansată decât în septembrie.

Investitorii aşteaptă noi produse care să susţină cotaţia acţiunilor Apple, chiar dacă profitul companiei a crescut cu peste 75% în ultimele două trimestre.

"Au un succes atât de mare în activităţile desfăşurate încât au nevoie de ceva uriaş pentru ca acţiunile să crească puternic", a declarat Michael Yoshikami, analist şef pentru investiţii la compania YCMNet Advisors, care administrează active de un miliard de dolari în Walnut Creek, California.

El a arătat că investitorii au nevoie să ştie care va fi "viitoarea mină de aur".

Acţiunile Apple, au scăzut miercuri cu 1,22 dolari la bursa Nasdaq, avansul din acest an fiind de 3,6%.

Titlurile au scăzut însă cu 4,1% din 14 ianuarie, ultima zi de tranzacţii înainte de anunţul că Jobs va intra în al treilea concediu medical din 2004.

"Steve Jobs este unic. Nimeni nu îl poate înlocui", a declarat Walter Price, director general la RCM Capital Management, care la 31 martie deţinea 2,96 milioane de acţiuni Apple.

Apple, a doua mare companie inclusă în indicele S&P 500, după Exxon Mobil, a fost unul dintre cele mai sigure plasamente pentru investitori, în ultimii câţiva ani.

Valoarea de piaţă a Apple era la sfârşitul anului trecut de aproape patru ori mai mare comparativ cu nivelul din 8 ianuarie 2007, când Steve Jobs a lansat iPhone.

Între investitorii mari care şi-au redus participaţiile la Apple în acest an se află Goldman Sachs, Janus Capital Group şi Wellington Management.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici