Airbus a primit o comandă pentru 234 de avioane

Grupul Airbus a primit o comandă pentru 234 de avioane din partea operatorului aerian indonezian Lion Air, cel mai mare contract de până acum al producătorului european de aeronave.

192 afișări
Imaginea articolului Airbus a primit o comandă pentru 234 de avioane

Airbus a primit o comandă pentru 234 de avioane, cel mai mare contract al companiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înţelegerea, anunţată luni în cadrul unei ceremonii la palatul prezidenţial din Paris, include modele A320 şi A320neo, potrivit Bloomberg. La preţul de catalog, avioanele ar avea o valoare de 24 de miliarde de dolari, însă companiile aeriene primesc discount-uri.

Contractul cu Lion Air marchează un succes important al Airbus în Indonezia, piaţă dominată anterior de rivalul american Boeing.

Lion Air trebuie să cumpere noi avioane, întrucât piaţa călătoriilor aeriene în regiune este estimată să avanseze cu peste 6,4% anual până în 2031. Compania, cu 36 de destinaţii interne şi externe, intenţionează să înfiinţeze un operator low-cost în Malaezia, pentru a concura AirAsia, cel mai mare client al Airbus A320.

"Am vrut întotdeauna să fim un jucător important în Indonezia, o ţară cu 17.000 de insule şi 240 de milioane de locuitori. Boeing a dominat această piaţă mult timp şi cred că este important că folosind avioane precum A320neo am reuşit să intrăm pe piaţă", a declarat şeful departamentului de vânzări al Airbus, John Leahy.

Operatorul aerian asiatic a semnat anul trecut un contract cu Boeing pentru 230 de avioane 737, cu o valoare de catalog de 22,4 miliarde de dolari. La momentul respectiv, comanda a fost cea mai mare din istoria Boeing, atât ca număr de avioane, cât şi ca valoare. Contractul include şi opţiunea pentru achiziţia a alte 150 de avioane.

Airbus a primit în ultima săptămână mai multe comenzi pentru modele A320, inclusiv 100 de avioane de la Deutsche Lufthansa şi 82 de unităţi de la Turkish Airlines.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici