ANAF propune modificarea formularului 010

ANAF propune introducerea în formularul 010 a informaţiilor referitoare la organizarea şi conducerea contabilităţii contribuabililor pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilităţii şi a datelor de identificare ale persoanei care asigură organizarea şi conducerea contabilităţii.

604 afișări
Imaginea articolului ANAF propune modificarea formularului 010

ANAF propune modificarea formularului 010 (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

ANAF propune introducerea în formularul 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”, a informaţiilor referitoare la organizarea şi conducerea contabilităţii contribuabililor pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilităţii, conform art. 10 alin. (3) din Legea nr. 82/1991, republicată, modificările şi completările ulterioare, conform unui comunicat al Fiscului.

Lipsa acestor informaţii conduce la un blocaj al procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, având în vedere prevederile Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 605/2017.

Faţă de cele mai sus menţionate, se propune completarea formularului 010 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică”, precum şi a instrucţiunilor de completare ale acestuia, astfel:

-includerea în conţinutul secţiunii "Alte date privind contribuabilul" a unei rubrici referitoare la organizarea şi conducerea contabilităţii contribuabililor, pe bază de contracte de prestări servicii în domeniul contabilităţii, conform art. 10 alin. (3) din Legea nr.82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

- extinderea formularului 010 cu o anexă, în care să fie cuprinse datele de identificare ale persoanei care asigură organizarea şi conducerea contabilităţii, conform art. 10 alin. (3) din Legea nr.82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici