Analişti ai FMI anticipează un viitor sumbru pentru contribuabilii americani

Analişti ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) anticipează un viitor sumbru pentru contribuabilii americani, care vor plăti impozite mai mari pentru o protecţie socială mai mică, potrivit unui raport publicat luni.

20 afișări
Imaginea articolului Analişti ai FMI anticipează un viitor sumbru pentru contribuabilii americani

Analişti ai FMI anticipează un viitor sumbru pentru contribuabilii americani (Imagine: Mediafax Foto)

"Statele Unite se află într-o situaţie bugetară nesustenabilă, din cauza unei combinaţii de deficit bugetar mare, populaţie îmbătrânită şi o creştere rapidă a fondurilor pentru sănătate plătite de stat", afirmă cei trei autori ai studiului intitulat "O analiză a dezechilibrelor bugetare şi generale în Statele Unite: Cine va plăti şi cum?".

Problema vine din cheltuielile mari pe care le va avea statul în viitor, pentru acoperirea costurilor sociale în creştere.

"O mare parte a pasivului bugetului SUA are legătură cu prestaţiile viitoare prin intermediul programelor federale de protecţie socială", se arată în raport.

Într-un scenariu de bază, stabilizarea datoriilor la nivelul actual, raportat la PIB, implică "majorarea tuturor impozitelor şi taxelor, în timp ce prestaţiile sociale ar trebui reduse imediat şi permanent, cu 35%, în condiţiile în care orice întârziere va majora costurile".

Analiştii avertizează că dacă impozitele nu vor fi majorate acum, iar cheltuielile sociale ale statului nu vor fi restrânse, americanii vor plăti în viitor impozite mai mari cu 21,5%.

FMI a precizat că această cercetare nu reflectă opinia instituţiei ci doar pe cea a autorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici