Anca Dumitru a demisionat din funcţia de director general al BVB

Anca Dumitru a demisionat joi din funcţia de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), iar funcţia va fi preluată din 27 septembrie de Valentin Ionescu, unul dintre brokerii care au participat la lansarea warranturilor pe acţiunile Fondul Proprietatea la bursa de la Viena.

367 afișări
Imaginea articolului Anca Dumitru a demisionat din funcţia de director general al BVB

Anca Dumitru a demisionat din funcţia de director general al BVB (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Dumitru va mai fi director general până în 27 septembrie, în perioada de preaviz. Ulterior, ea va fi director general adjunct al operatorului de piaţă.

"Eu am considerat că am ocupat acest post interimar, iar acum, că s-a ivit o persoană mai bună pentru conducerea BVB am renunţat la această funcţie. Nu m-a obligat nimeni să demisionez. Membrii Consiliului de Administraţie au decis să imi ofere postul de director general adjunct, iar eu am acceptat această propunere", a declarat Dumitru pentru MEDIAFAX.

Valentin Ionescu are 38 ani şi experienţă atât pe piaţa de capital din România, cât şi pe bursele din Praga şi Viena. El a lucrat la mai multe bănci de investiţii şi companii de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena şi Wood & Company Financial Services a.s..

Momentan el are un contract cu Erste Group Viena.

Ionescu este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Comerţ, deţine o diplomă de MBA eliberată de CNAM Paris şi de ASE Bucureşti cu masterat în dezvoltarea economică a companiei. De asemenea, are studii în specializarea "Finanţe - Administrare de Portofoliu" prin programul Universităţii Georgetown, SUA, precum şi o diplomă în management bancar emisă de CODECS România.

"Este o onoare pentru mine funcţia de director general al BVB, dar în acelaşi timp şi o responsabilitate mare. Întreaga mea devenire profesională a fost legată, în ultimii 15 ani, de piaţa de capital locală şi în ultimii ani şi de pieţele regionale din Praga şi Viena. Doresc ca prin activitatea pe care o voi desfăşura să pot contribui la dezvoltarea Bursei, astfel încât să ajungem să ne comparăm cu bursele mari regionale, iar pe plan intern să fim un bun furnizor de lichiditate pe de o parte pentru companii, iar pe de altă parte pentru investitori, şi nu în ultimă instanţă să ne îndeplinim rolul de finanţare a economiei prin mobilizarea capitalurilor pe termen mediu şi lung", a declarat Ionescu într-un comunicat transmis de BVB.

Preşedintele CA al BVB, Stere Farmache, consideră că noul director general va conduce bursa de la Bucureşti într-o nouă etapă de dezvoltare.

Anca Dumitru a preluat funcţia de director general al BVB la finele anului 2008, după ce Farmache a demisionat din poziţia respectivă, acesta rămânând însă preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Dumitru şi-a început activitatea în cadrul Bursei de Valori Bucureşti în 1995, ca expert în cadrul Departamentului Supraveghere, iar între 1997 şi 2005 a ocupat funcţia de director general al bursei electronice Rasdaq. După fuziunea pieţei Rasdaq cu Bursa de Valori Bucureşti, în 2005, Dumitru a ocupat funcţia de director ATS, coordonând în continuare activitatea pieţei Rasdaq.

Farmache a fost primul director general al BVB, de la reînfiinţarea acesteia în 1995. La începutul anului trecut, el a preluat funcţia de prim-vicepreşedinte la Alpha Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici